Wednesday, February 29, 2012

Honeymoon @ Bali Islands..Part 2

Hujan turun yeayyyy..so lepak kat Office..UPDATE..
Before ni Liza ada infom kan Liza booking hotel thru Agoda.com....
Mula2 banyak juga la Liza survey booking on9..Yang mana harga ikut budget.
Itupun Liza booking 3 weeks before fly.Malas nk susahkan diri samapi sana sibuk nk cari hotel..Liza sampai mlm,Ambil taxi dari airport terus mnta ke alamat hotel.Lebih kurang 15mnt dr Airport.HOTEL VILLA DIANA ( 3 1/5 star)..dkt dgn bandar Kuta..mula2 sampai2 tgk jln mcm xbest..bila kat etrance,layanan baik dari staff2 situ,mcm biasa welcome drink & suprise!!!

Pihak management bg Private pool utk kitrg sbb honeymoon.Syukur.Liza mmg nk private pool tp kenangkan range harga mhl n budget xde..Liza amik deluxe room.Dah rezeki kan..mmg happy la..Ok kawan2 bagi Liza sesiapa nk ke Bali,jgn risau hotel2 kata sana semua nya ikut budget.ada yg mahal,murah,sedeharna.so jgn bimbamg..click je ada byk website yang membantu.Tapi,Liza suka cr hotel melalui,expedia,agoda,etc...

:::: Room ::::




::: Private Pool ::::


::: Villa Diana Bali ::::


::: Lobby :::



- Hotel/Villa ni sanagt recomended..bersih,makanan sedap..staff friendly.
- Kami xsuka hotel yang bertingkat2,so sesiapa yang suka santai n relaks hotel ni sanagt sesuai..sebab xramai.apa pun nk buat sangat best,..

Honeymoon @ Bali Islands..Part 1

Hollllaaaaa..
Ok post ni agak basi sebab empunya blog dah 4 bulan kahwin & honeymoon pun dah nk habis..Habis madu dah..keh keh keh..kesian tgk picca kahwin & honeymoon xde pun Liza nk update.Ok sekarang dah boleh update ye kawan2..
FYI,Liza & en hubby honeymoon di Bali Islands after 2 weeks selamat diijabkabul.

Kawan2..Liza yang decide nk honeymoon kat Bali bukan en somi ya.ehem2..bukan apa tahun 2010 Liza dah pergi ke Bali ,so oleh kerana Liza xpuas merayau2 tgk keindahan alam so,dlm hati nk pergi sekali lg dgn en hubby,Alhamdulillah en somi setuju.Lgpun oleh kerana kami ni nak gak honeymoon di oversea,pikir2 Indonesia la plg sesuai sbb matawang rendah.Mula2 nak pergi Krabi,tp takut budget lari.So,tepat jangkaan kami.Ngam2 je budget kami di sana.

Liza beli tiket flight 4h3m.Liza booking 1 year before fly.HA3.Punyala excited.tapi yg best Liza dapat harga yang sangat murah RM310 for 2 person.So phm2 la ye semua dah include luggage,foods.Yeayy sgt happy sbb dpt price terbaik.

Untuk hotel Liza pun siap2 boking guna Agoda.com so puas juga la survey.Last2 decide villa & berdekatan dgn pantai.Price RM700 for 3night.Before ni Liza mmg ada contact no supir yang Liza gunakan khidmat dia tapi xmau ambil ngn dia sbb dia busuk.hahhahhaha.sengal kan.mmg service dia ok tp Liza xsuka bahu badan dia.tu yng untuk honeymoon ni kami decide gamble.Liza kalau pergi mn2 mesti gamble,main redah je.Cuma utk hotel je Liza nk resort yg terbaik n boking awal2 sbb special.Honeymoon la katakan..

Lain2.part 2 okey... =)


Bila Loan atas pinjaman org lain =(

Geram tahap dewa bila jd mcm ni..arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Please la jgnla menyusahkan org lain utk kepentingan diri..
Kesian pada tuan empunya badan..LIKE ME..
Moral of the story,jgn mudah sangat nk buat baik kt org walaupun kesian.
Liza xmahu dah bg org pinjam duit.adik beradik ke,sedara ke,kwn ke..cukup dah kena sekali..Balik2 bank tel Liza..argghhh tensen..


Fail update

Hi everyone..
Aikksss sekejap je kan dah nk masuk bulan March.Pejam celik pejam celik dah nk pertengahan tahun.Masa mmg berlalu dgn pantas.Bulan March ramai la yang nak kahwin sbb ada cuti sek 1 week.Boleh tahan gak byk invitation kad kat rumah tu.,Insyallah if xde hal bolehlah mkn nasi minyak.

Benci dah lama xupdate.Bukan apa.Liza sll nk update guna Tab tapi bila dh berjela2 menaip time nak publish posh tu sll unsuceesfull..Tensen je,Liza b\pakai software Blog Droib.(betul ke.ejaan)hihihi..kalau Liza mcm taip malas je..sikit boleh pulak post successful.mana xhangin.dengki betul.Dalam tab banyak pic so bolehla nk mengomel dlm post entry,tp dah asyik fail..kadang2 naik malas.Liza xde lappy hanya ada tab & mengharapkan pc opis je.kt ops plak kena la guna time curi2 je.sbb keje liza mgadap rumput bukan mgadap pc.Nanti asyik on9 je bengang plak bos.

Honeymoon punya entry pun Liza xupdate.teringin sgt nk sambung entry psl kahwin,slps kahwin..byklah dlm kepala ni nk menulis tp susah la plak xde lappy.Dulu lappy ms study ada,tp kn cilop.hampeh punya pencuri.Masa tu Liza lg 3bulan nk kahwin,rumah bujang kn masuk so abis lappy n duit.itulah alkisah nya..ok im try my best to update =)

Saturday, February 18, 2012

today is saturday

Asssalamualaikum.

Pns terik betul hari ni.liza br balik kenduri kt kwsn kg mil.ini firstime pergi.akak kwn baik hubby yg kawen.liza pergi dgn mil n bil,hubby awal2 pergi sbb org penting nk buat keje ala2 penanggah la.pagi td breakfast mil masak ns goreng & liza buat cheezy wedges.firstime buat mmg mcm kfc :) tau.utk cheese tu liza beli dgn kwn.so nk testing la.buat2 jd.habis la satu pinggan semua mkn.nnti nk buat lg la.skrg pukul 3 ptg,hubby pergi carwash n cr buah cempedak.entah la dr bulan lps,liza nk mkn cempedak.kt kl,mhl sgt.dh la isi nipiis.baik cr kt kg.ok hari ni ke 2 dtg bulan,actly bulan ni awal 2 hari lps tu yeaayyy xski perut lngsung aka sengugut.mmg la liza bukan sll sakit teruk tp skt2 sikut tu ada la.magic bulan ni alhamdulillah sgt2 relaks.happy.entry kali ni agak celaru dh mcm cendol dah.mcm2 cerita.sorry ek.klau sspe yg bc dh bc my diary.plk.ahaks.okkk daa


Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, February 17, 2012

boring

Boring boring.

Sebab en somi pergi tolong org2 kg potong daging.liza tggl kt umh mil.nk masak kn tggu mil bt decision.hihihi.duk dlm bilik terperappppp ok.menantu xsenonoh.ahaks


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, February 14, 2012

Wednesday, February 1, 2012

berhijab part 2

Assalamualaikum.

Entry yg ke 4 untuk hari ni.baru sampai umh.sakit kepala sejak 2 menjak ni.mungkin power cermin mats terlebih or terkurang.sbb setiap kali pakai spec mesti sakit kpl.entahla.kena pergi check ni.nk change spec baru ongkos masih semput.aduhaaiiii.


Orait.semua tahu kan liza baru jer berhijab sejak awal muharram yg lalu.so far feedback dr public ok.alhamdulillah semua suka.scaft makin banyak la kt dlm bilik.adik n kakak liza byk bg tudung as a gift sbb dorang support liza berhijab.tq.liza ni bab2 fesyen xpndai sgt.tp redah jugala fesyen2 hijab yg jd tren skrg.mcm2 style kan?semua cantik2 tp kn tgk tutorial dulu.

Untuk pergi kerja liza pkai style yg selesa je sbb liza kerja outdoor n bwk motor round2 course.nnti pkai tudung yg mcm2 style pelik xsesuai mengerbang tudung atas motor.mmg kelakar la tgk dr jauh.so liza tgk keselesaan style tudung untuk time bekerja n dating.

Hubby liza mmg suka sgt sampaila skrg kdg2 bila nk beli tudung majoriti dia yg pilih.taste lelaki ni kdg2 bagus juga.tu yg klau nk pergi kedai tudung mesti hubby kn ikut.liza suka beli tudung di downtown danau kota n jln tar.harga?liza xkisah murah ke mhl janji cantik n sesuai. :) 


Published with Blogger-droid v2.0.1

Camping di ulu dong.raub.

Hyeeee.

Dalam berapa minit je ni enntry ke 3 untuk hari ni sbb blog droid hari ni mood baik.liza update so far semua publish.kalau x.sll je fail n try again.kl cuti tp liza kb duty.yang lain semua cuti.liza kn cover utk ph.lagi 1 jam balik.yuhhuuu n claim 1 day replacement.i like it.


3 mggu lepas,liza tetiba mengidam nk pergi camping.liza infom en hubby nk camping n nasib baik hubby pun xkisah.sebenarnya dr bujang lg kami ni mmg suka activiti camping,picnic.jadi xde masalah nk preps semua tu.dulu waktu study kt uitm mmg activiri camping setiap sem luza join sbb luza ambil course park/landscape so activity luar mmg byk.


Liza n hubby pikir kalau nk camping ber2 mcm xseronok so liza ajak 2 org aunty liza join sekali.lokasi kami di sungai pulau chekas,ulu dong,raub.aunty liza yang sorang ni mmg stay kt raub so senangla kerja kami.ini kalu ke 2 kami bercamping kt situ.kitrg gerak dr kl ptg sabtu.dr kl dalam 1 jam setengah ke raub.liza lepak n mkn lunch kt rumh aunty n pukul 5 br gerak ke ulu dong dlm 30mnt la dr bndar.masa tu cuak juga coz hari dah gelap nk hujan tp nsb baik dh pasang khmh baru hujan.atas sikut dr tapak perkhmhn pulau chekas ada air terjun lata jarum.hubby ckp tmpt tu cantik tp xsesuai nk berkhmh kalau perempuan ni.


Mlm tu kami dinner bbq.aunty liza ada bwk macaronni goreng so mng ala2 western la.hihihi.nsb baik kawasan tu mmg tapak perkhemhn so,toilet,surau n tmptt bbq disediakan.senang la sikut urusan.pukul 7 liza mandi sungai.gila senja2 nk mndi juga.aunty liza pening tgk gelagat ank sedara yg br kawen ni.hihihi.


Published with Blogger-droid v2.0.1

My bff engagement

Holla.

Tadi liza nk update kt pc,tp pc buat hal so update new entry guna tab je la.Actually takut juga nk update guna tab ni sbb ada time cerewet juga.liza guna software blog droid.banyak kali time dah betcerita sakan ni menaip punya la pnjang time nk publish fail.bila save dlm draft xde plak.maybe line broadband yg problem kot.


My bff dah tunang.yuhuuu.sedih nya la,dah lama kawan baik liza nk tunang bulan 12 yg lalu tp baru la nk update.kejam x?liza happy sgt my bff ni tunang (uya).yela kami ni kawan sejak form 1 (2011) so,apa yg kami buat semuanya dgn bersama2.susah senang sama2 cuma kdg2 agak terbts juga coz uya ni ank manja.hihihi.adik beradik 2 org je n dia satu2 nya ank perempuan,so byk gak pntang larang itu ini xboleh.tp xkisah la zaman sek kami mmg seronok.


Kbtulan rumah kami dekat je.mmg time sek men dulu liza sll lepak umh dia.tapi antara liza n dia,liza la plg sosial n degil sikit.hahaha.uya mmg my best fren yg tahu pasal perhubungan cinta liza n hubby sbb tu ms liza nikah,liza nk dia jd pengapit :). 


Off psl cerita kami,liza nk cerita pasal pertunangan uya.insyallah uya akan berkahwin bulan 11 thn ni.lebih kurang 11 bulan dia bertunang.bakal suami mmg xdijangka sbb dulu ms sek bercinta ngn org lain,tp xde jodoh.uya ni mmg ramai peminat sbb dia comel.tunangan dia pun semua kwn2 sek xkenal,liza sorang je knl.sbb ms dorang blindate dulu,liza follow.inipun kwn u dia kenalkn.so kwn2 punya kwn mereka ada serasi n bertunang.alhamdulillah.


Untuk majlis uya,semua preps dia n mama dia yg uruskn.hantaran mmg sgt cantik.diy dari mama uya sendiri.for package pelamin n baju uya amik bridal di temerloh.butik anggun ni antara butik pengantin baru di temerloh.majlis tunang uya sgt meriah.maklumla ank sorang je perempuan.jom layan picture.


P/s: weiii b2b.enjoys ur preps wedd :)


Published with Blogger-droid v2.0.1

100 days we as husband n wife :)

Assalamualaikum.

Today KL cuti for hari wilayah tp en hubby kerja di s.alam.so en hubby kerja la.ok last sunday genap 100 days kami as husband n wife.kejap je ms berlalu dgn pntas.pejam celik ehhh dh 3 bulan lbh kami dah kawen.


Masih jauh perjalanan sebagai suami n isteri,menempuh dunia perkahwinan.dengan iringin doa,liza harap kami kekal bahgia selamanya.perasaan selama jd isteri ni mmg xterkata byk yg berubah dlm apa jya perkara.dulu seorang sekarang ber2.jadi slow2 liza buat yg terbaik untuk menjadi isteri solehah.bukan senang tau.walaupun kami telah kenal sejak 10 thn yg lalu,sgt berbeza alam bercinta dengan alam perkahwinan.apa yg pasti kahwin ni sungguh seronok :)


Published with Blogger-droid v2.0.1

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011