Friday, April 22, 2011

Bandung Part 4 (HUNTING KAIN BERTANDANG)

Halooooo..sekejap je masa berlalu dah hari jumaat.Liza msh ada 1 hari lg untuk tunggu off day.Adoi malasnya keje.Berlambak2 tp apakan daya makan gaji kan.Kalau xde keje,xde gaji,lau xde gaji,xde duit utk beli brg2 kawen.ha3.Sorry ya kwn2 tertangguh pasal cerita kain.Semua org tahu,kat Bandung adalah satu2 nya tempat yg sgt murah n byk pilihan utk cari kain terutama bakal2 pengantin kan kan..

Pasar Baru memang sgt famous kalau pergi Bandung.Kalau kat Malaysia Jln Tar or Nilai.Liza pergi terjah ke Pasar Baru hari ke 2 iaitu hari Jumaat.Sepatutnya Pg sabtu kami pergi ke Tangkuban Perahu tp sbb kami nk tukar hotel so tukar jadual.Xpe en supir kami ..Epul senang je nk bincang2.

Untungnya dpt supir mcm Epul,pergi2 pasar baru parking terus dpt sbb org yg jg parking tu kawan Epul.Mula2 kami cr kain telekung.Kedai yg kami pergi tu pun kwn Epul,so dpt murah giler.Liza rembat 6 telekung.Kakak Dzila borong 8 telekung.Dah puas beli telekung time for kain bertandang.Kami pergi ke kedai D Fashion kat tingkat 3.Adik Liza n Shime pergi cari kain di kedai2 lain.Sbb Liza nk cr kain kawen tentu la lama so biarlah dorang uat hal msg2.he3.

Firstly, Liza ckp nk caler silver.Acly my future hubby la sibuk nk kaler silver..i follow jer.mula2 mamat yg keje kedai tu bg yg 1 meter 1 juta..mak aissshhhh agak2 la aku nk beli yg mahal.tgk gaya aku ni artis ker.hohoho..so dia bg yg murah..lama juga aku n kak dzila nk buat pilihan.Man dh duk kat kerusi sambil minum teh botol tgk aku pilih.Man jenis xkisah.Lama juga pilihan aku nk buat2 last2 aku pilih yg harga rp 69,000 /meter.Mamat indon ckp the latest design.so mls nk lama2 aku dh puas hati aku pun beli 4 meter.( rm25/meter)Lega dh settle..ok nk tgk liza punya kain..malas nk suprise..he3....


This for kenduri belah lelaki nanti =)


Apa kata survey?setakat ni Liza n En risik suka sgt ngn kain ni.Lagipun harga sgt berbaloi2.Kat situ juga kami terus beli kain utk baju melayu.Senang beli sekali.Then Liza usha2 plak kain yang ada kat situ.Skrg kan ade pengantin yg pakai ala2 kaftan kan.Mmg banyak kat situ.org kedai tu tunjuk la la kak liza..tgk harga..RP 6 Juta/sepasang.1 juta= rm 359..cer cer kira..xmampu la Liza nk beli.Liza sempat snap la kain2 yg taraf siti nurhaliza pakai ni..



Yang ni pun boleh tahan gak.tp xmampu..hu3


Yang pasti mmg rasa nk beli semua kain kat situ.Harga plk boleh kurang lg.Thanks to Epul.coz bwk kami ke kedai yg byk pilihan.


Next hunting for kain nikah palk...

14 comments:

liyana said...

bestnye dpt beli.. ikut design pilih sndiri.. kita ni sewa je semua.. x mampu.. hehe

farahfatihah said...

wahhh mmg dasyattt kain tu!1 byknyer beads dia!!!!!!! agak2 kalau kat mesia bape la ek

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum aliza,

i like!!

LittleSunshine said...

liyana: aish rmn25/meter murah la..semua b2b mampu..liza sewa utk resepsi around rm700..lg jimat lau beli..he3

farah:mmg dasyat byk batu sworwiski tu yg jd mhl..liza rs lau kt msia comfom 2-3 kali ganda...

syira: me like tooo...bila nk tunjuk yg syira plk..he3

elle's laaa~ said...

sungguh!!!! jeles sangat2 ... uwaaaaa :(

~ NANA ~ said...

OMG!

the grey one yg u pilih tu sangattttt cantek! cair i tgk

~ NANA ~ said...

OMG!

the grey one yg u pilih tu sangattttt cantek! cair i tgk

~ mizzAmy ~ said...

suka!! chantek ok ur baju.

Q said...

kedai yg sama I pergi..hihi

Sue.Mr.Faris said...

salam nak tanya
apa nama kedai tu ye

LittleSunshine said...

elle: jgn jeles nnti elle dpt yg lg cantik dr liza..=)

nana:tenkiu nana..liza xsbr liza tggu hasilnya.

mizz amy:tenkiu,,,tenkiu...

Q: oh yake ker..kedai tu murah kan

Sue: D fashion...tgkat 3

nida-razak said...

cantikla baju kelabu silver tu.. =)

LittleSunshine said...

niza= tenkiu dear..xsbr nk tgk hasil..he3

bercuti murah kat bandung said...

Salam,
Jom pegi bandung 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

Tentative Program
Day1
*Tiba di airport Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,
Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Lunch
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
*Dinner & kembali ke Hotel

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Check out Hotel
*rumah kain sulam kat taman kopo
* cibaduyut-shoes and jacket leather original
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*Airport transfer

Term and condition
*included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*included entrance fee tangkuban perahu sahaja
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact kami untuk sebarang pertanyaan di :
whatsapp +62 838 2178 9103
email : icanyorke@yahoo.com
bandung-indah.blogspot.com
bandung amanah tour & transport

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011