Thursday, May 17, 2012

My On9 Bisness

assalamualaikum... my lovely readers..dah lama xon9 & tulis sepatah dua kata,Liza sibuk dgn bisness on9 & partime di butik perkahwinan,,Liza ngn owner butik ni dah lama kawan sejak liza ambil baju pengantin dgn dia last year.so Liza sll lepak butik Kak Neli,n lama2 dia offer partime jual baju pengntin melalui on9.Butik kak neli ni dah lama .dia bukan rakyat Malaysia ttp org Padang,Indonesia.Liza mmg nk cari duit lebih tp xde modal.so Kak neli ajak kerja ngn dia.So byk la yg Liza tahu selok belok bisness ni,Dalam fb Liza byk juga jual2 mcm2 utk sesiapa yg nak kahwin & baju kaftan.Bukan senang nk senang.Lpas balik kerja dlm 3 lbh Liza akan ke butik di selayang,bt caves..dr rumah Liza dlm 15mnt,Nsb baik en hubby xkisah sbb dia jenis sporting xkisah Liza nk buat apa,untuk cr duit poket.nak buka kedai sendiri xmampu so amiklah peluang yg ada .Kadang2 wekend Liza n hubby redah butik2 bwk baju..seronok sbb boleh tgk mcm2 pelbagai ragam manusia n kami belajar selok belok bisness.kehulu hilir setiap minggu dgn muka xmalu,..ahaks...En husband pun ada perkhidmatan polish kereta dr rumah ke rumah.maklumlah dia sabtu ahad cuti itupun kalau dia outstation,jumaat dh cuti.so kami pikir2 nk buat bisness polish..inipun idea dr my boss.My boss buat partime polish kereta mewah2..kami xmampu..hahhahaha..ok sape 2 nk beli baju pengantin or polish kereta boleh pm liza. =)...sila add or like ya =) tq for support 1. Kome Shoppe 2.ajweddsouvenier Jom tgk antara barang yg dijual =) Koleksi Baju Pengantin-everymonth baju baru
Label Mineral water
Souvenir Perkahwinan
Roses Chiffon or Satin
Korset pelbagai color
Bunga 3D
Perkhidmatan Polish kereta running by en hubby..wekend =)
JIKA SUDI JENGUK2 LA YA...TQ FOR SUPPORT =)

9 comments:

bahIRAh said...

hebat la awak.. baju2 tu sume cantik sgt tp kite dah ade baju..isk..isk..menyesal pulak..huhu..

kite wish all the best to u and husband.. setiap perjalanan dimulakan with a first step.. insyaallah berjaya ;)

Renee Meow said...

wah beshnyer.. all the best on ur biz dear...insyallah akan berjaya..! chaiyok2.. :D

btw dear, nak address umah bleh? nanti email kat i eh.. maernee@gmail.com. TQVM!

LittleSunshine said...

Xde modal.gini la cara nya.nsb ada org tlg.insyallah,tq dear.tq for support.rezeki lps kahwin. :)

LittleSunshine said...

Pn renee,
lm xdgr citer.buzy ya.insyallah tq .Nnti liza email adress

choclairissa@intan marliana said...

awak awak..nk tanye la psl bunga 3D rose tu..ade size2 die x? saye nk tau harga utk different sizes and colour putih/cream..delivery kt ampang/klcc :)

LittleSunshine said...

Setakat ni 2 size je.dlm 16' & 20' ada tgl sikit.warna putih ada.sbb nk hbskn stock.klau kt ampng blh jumpa je kt mn2.liza tgl kt setpk.tp esok lusa ada bunga baru.lain sikit.nnti liza update ada byk size

Lembayung Senja Photography said...

Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

Asam Garam Hidup said...

salam, nak tnya pasal korset, harga brape...kalau masih ada tlg msj ya ke izaliha@yahoo.com...ngah cari korset...

Anonymous said...

fb xde ke?

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011