Sunday, December 4, 2011

Semua ttg Hijab part 1

Assalamualaikum semua.

Sunday yg sgt memboringkan.en suami tido,liza plk boring tak tahu nk buat ape.kerja rumah semua dah settle.gagahkn jua nk update blog.yesss ada idea nk membebel kt sini.


Ok semua tahu kan liza baru jer menutup aurat.dah genap seminggu.alhamdulillah.kali ni liza nak share ngn u olls cerita tentang imej baru liza ni.syukur alhamdulillah,my family happy dgn penghijrahan liza ni.almaklumlah,dlm family liza sorang je xpakai tudung,so bila liza ckp nk mula berhijab happy sgtla.my sister laju2 hadiahkan 2 tudung n kerongsang.terharu seketika bila my sister belikan tudung yg sgt cantik.ok off psl family,liza nk cerita psl di tempat kerja plak.


Di tempat kerja liza ni susah nk tgk malay girl.apatah lg department liza ni.lansung liza la satu2 nya malay gurl.ramai yg betul terkejut dgn new image liza ni yela sejak berkahwin kan.semua org nk tahu perkembangan pengantin baru.hihihi.selain dari ucapan alhamdulillah ada gak la yg bertanya soalan2 yg pelik n bergurau kenakan liza.layan je la.antaranya ialah:


1. Ko mmg nak pkai tudung ni.serius ker?(malay guy)


2. Tak panas ke u pakai tudung? ( chinese guy )


3. Liza dah pkai tudung,xboleh la kita nk ckp kotor2 lagi. (indian guy )


4. U dah jadi alim la skrg dh pkai tudung.so i kena la ckp sopan2 dgn u. ( chinene woman)


5. Wahhh,new image.so cute u wearing scaft ( singh women )


6. Alhamdulillah liza dh bertudung.baru la ustazah mcm ni. ( malay guy )


7. Ehhhh i ingat new stafff td.hehehe ( indian guy )


8. Mcmane u tiba2 nak pakai tudung ni ya? ( indian women )


* selain dialog2 di atas ada gak la nk kenakan liza. :-P


1. Ohhh i tahu kenapa u pakai tudung.mesti byk love bite kat leher u kan.maklumlah baru kahwin.comfom penuh leher tu.hihihi


2. Suami liza suruh pkai tudung sbb br  nmpak sopan.lau xpkai tudung mcm gangster.hahaha


Itula br seminggu mcm2.takpe.xkisahla apa org nk ckp itu ini,yg penting perintah Allah Swt tu ialah diwajibkan menutup aurat bg kaum wanita.


Published with Blogger-droid v2.0.1

3 comments:

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

alhamdulillah liza, u done a right thing! keep it up :)

alaa biasa laa orang, sume bende nk ckp, abaikn je hihi..

anyway, mane gambo?? hihi :)

LittleSunshine said...

Rina: buat ape pun org kata itu ini.hehehe.gamba?gmbr luza bertdung ada.kt entry bwh ni.yg tajuk azam hijrah

~ NANA ~ said...

hehe kdg2 mcm lawak lak soalan2 tu :P
tp nnti dah lama2 confirm semua org akan senyap :)

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011