Friday, April 6, 2012

orang melayu mmg suka dengki!

Assalamualaikum.
Liza emo jap.ok liza mgaku liza mmg melayu tulin tp yg liza bengang skrg knp melsyu kita ni xboleh tgk org sekeliling lbh sikit.liza ada buat bisnes kecil2 lan,xdela mewah mn pun.untung pun seciput lg.br nk merangkak.almaklumlah bukan senang,nk senang.yg penting usaha kita nk menambhkn poket n ubh hidup.liza laki bini mmg tgh sibuk bisnes skrg.mcm2 ada.tliza xpost lg kt blog.
Liza br sebulan active berniaga,mcm2 jumpa org.dan ms yg ciput ni ada je org xsenang.kdg2 xphm dgn melayu kita ni.aku xkacau ko,ko nk kacau aku,apahal.isk isk,hnya tuhan sj yg tahu.liza bukan jual dadah pun.liza jual benda2 halal n xde main seludup2.iskkkk.sabar2.mng sentap bila org msg or coment yg bukan2.yg pelik tu semua nya melayu.liza ada jyal bj pengntin n semua bj tu liza direct dr indon,sbb ms kawen hr tu liza knl tailor sn n utk tmbhkn koleksi liza partime kt butik kawan kt selayang n owner tu sndiri suruh liza tolong jual.so apa mslhnya.rezeki xkn kita nk tolak.then others busnis kami jual sabun dr kilang.ada la hamba Allah ni kutuk plk.if xnk beli,or ragui dgn product kami,xpe.km xkisah.bukan sng kita nk buat kerja halal ni tp xpyhla kondem2.sbr jela.bila bangsa lain,laju plk beli walaupun kualiti sm.itula segelintir masyarakat melayu kita ni dengki xabes2.sabar ya aliza johan n husband.dugaan

2 comments:

Syima Syaz said...

cian nye liza.....
mmg la melayu.skit2 nak condemn, skit2 nak dengki...kalau cina tu, mmg akan support...

buat pekak lah liza.rezeki liza kat tangan Allah.kwn2 sume support

Qyla Aqilah said...

Memberikan kelainan pada hari anda. Saree material yang boleh dibuat baju kurung, kebaya, blouse dan sebagainya.
Mai ler berkunjung ke blogshop saya..:) Harga yang dijamin lebih murah!!
http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011