Friday, January 27, 2012

Personalized Botol Mineral-DIY

Jumaaaatttt..
If yg cuti esok mesti suka kan?sebab last day keje utk minggu ni..Liza kena duty sat & sun until nextweek sebab bos cuti CNY lagi.Xpelah kerja ttp kerja lagipun gaji baru ni dah naikkk..Alhamdulillah..Masa dh comfirm bulan 10 thn lps,this year ada juga incentive.Walaupun 5% sapa nk bagi kan?Syukur syukur.At least Liza dh boleh cover nk bayar duit loan utk pinjaman adik liza utk buat rumah baru di kg.=)

DIY datang lagi.Dulu Liza pernah share ngn kawan2 bloggers tentang personal botol mineral kan?If survey2 majoriti 1 botol mineral with label dlm Rm1 sebotol & label shj rm0.40.Mula2 Liza nk tempah je tapi oleh kerana Liza nk guna sedikit je hanya utk Org sebelah,Liza terus nk buat sendiri je.

Liza design guna sofware Adobe Photoshop & Printing dgn Laser colour.Mula2 main2 je nk design tapi mcm cantik pula..hihihi..(perasan )..Liza buat 2 design sbb satu belah perempuan & satu lagi belah lelaki mengikut theme coour masing2.Then dah siap design Liza terus pergi kedai printing & print mengikut saiz A3,Liza dpt dlm 15pcs (xingat)..Tp anggaran tu or lebih sikit..Untuk lekatkan kat botol mineral,Liza guna glue yg warna putih utk kegunaan art.air botol mineral?Best sbb Liza order je kat kantin,company bayar =)..Dlm 4 caton je Liza rembat..ok hasil..cukup puas hati.Mak n abah pelik je Liza menampal2 kat rumah..yeayyy siap..DIY =)

::: Sorry xclear..picc ni ::::


::::Letak di meja beradap:::



::::Pic softcoppy be4 hantar Print ::::



::::Silver Theme : Bertandang ::::



p/s: sape nk tempah boleh...Harga ??baikkk punya =)

4 comments:

cikpia said...

cantik!! jap nak pikir mampu ke tak mampu.... =)

LittleSunshine said...

Cikpia: segalanya mungkin =)

atikah said...

brape charge utk label mineral bottle utk 1.5L? i nak tempah..

LittleSunshine said...

atikah..
noleh je..skrg promo 30sen/pcs..normal 40 sen

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.105879769529776.7236.100003232602304&type=3


my fb

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011