Thursday, January 26, 2012

Walkway & Paper Flower - Diy

GONG XI FA CAI............

Cakkkkks...syoknya cuti setelah berkampung dr mnggu lepas.Hari ni baru Liza masuk keje..Cuti sampai selasa je tapi ada balance cuti tahun lepas yg masih berbaki.Tadi bangun pagi pun malas sbb dah biasa bgn lambat. =)
Entry Kahwin Tiba lagi,,kali ni liza nk share ttg Diy Walkway..

Masa Liza kahwin red carpet disediakan.Actly Liza xmintak tapi Pihak vendor baik hati bawak juga red carpet.Baru lg tau.So excited nk pijak2 carpet tu.hihi..Ok utk walkway mmg Liza dh berangan nk guna pagar putih ala2 english tu.sbb theme wed Liza garden wedding English...Pagar yg biasa utk Landscape tu Liza pinjam dari Landscape Dept.Mmg banyak la boleh pinjam.xpayah nk beli.Nasib Kerja bahagian maintenacnce so senang la Liza nk pinjam.Pagar tu Liza mmg nak buat sebagai walkway sbb nampak ala2 English sikit.

Untuk Pintu Gerbang mmg Pihak vendor sudah sediakan mengikut theme juga.Selain itu Liza letak juga paper lantern size sederhana mengikut theme Green & Turgoise.Penjuru sudut pula Liza guna hiasan ranting & Paper flower yg bertungkus lumus liza siapkan.Liza buat roses paper flower.Hasilnya sanngat berpuas hati dgn Deco Walkway Liza...-DIY... HAPPY..

Kos?xsampai pun rm100.Pintu gergang Liza sewa rm50.Yang lain Liza banyak DIY n pinjam.Ranting kayu tu pula Liza rembat kat padang golf.Nasib ada staff yg boleh dipaksa utk cari ranting & spray putih Liza ambil je kat office.Kwn Liza yg tolong buat semua tu.Untung jadi perempuan ni..Mmg lelaki akan tolong.hik hik..So as conclusion,banyak brg or sumber yg sedia ada Liza ada.Jimat la part deco ni =)

:::: Roses Paper Flower :::



:::: Hasil DIY :::::



Semua deco ni Liza susun pagi dalam pukul 8pg.Sbb Liza make up pukul 9lbh.Dah la mendung cuak seketika takut semua basah..nak buat mcmane kan.Tapi nasib baik hujan berhenti pukul 1.Ngam2 pengantin sampai ..alhamdulillah...

4 comments:

anaztasias nora aira said...

nora lalu kat situ hahahah !!!

LittleSunshine said...

lalu je ke..xamik picca kah..hahhaahah

Renee Meow said...

suke gilerss walkway tu cute okeh... suke tgk hasil DIY bride.. lagi memorable kan.. :D *jeles tgk liza keje maintanence bleh pinjam props*..

LittleSunshine said...

Diy best renee.suka tgk hasil sndiri.renee ada ms lg nk diy apa yg ptt.hihi

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011