Friday, June 3, 2011

Kain for Bridemaids

Holla..
berkurun lama br nk update.rindu sgt kat blogging.penuh habuk kot bila buka.ada juga komen yg tak dibalas..so sorry.Sekejap je masa berlalu,dh bulan June,lg 4 bulan Liza nk kawen.waaa takut takut.Banyak lg xprepare ni.Terutamanya hal katering.Masih confius.Mula2 dh decide tapi my dad xmau caterer tu.sbb nk suggest kawan dia.aduhai mcm2 la pob.

Tutup citer meh kita cerita pasal Kain for my bridemaids.First,sape yg malang jadi bridemaids Liza.hahhahhahahaha..Insyallah 6 org akan dilantik menjadi dayang2 Liza nnti.Dari 1 up ke 6.Mereka yg tercalon adalah :

* My BFF ( Faznur Izura )
* My Cousin ( Ngah )
* MY Cousin ( Long )
* My Fren ( Shima )
* My Sis ( k.ina )
* My Sis ( imah )


My BFF ( Faznur ) kepala/leader Bridemaids.he3.So semua majlis , nikah, resepsi & bertandang wajib kena ada.Dr thn lepas Liza dh infom dia & paksa cuti lama for my wedding.agak kejam.Lantaklah sape suh jd kawan baik Liza.hohohoho.

Warna??Hijau pucuk pisang menjadi pilihan.Kain2 ni semua dh bg kepada mereka2 di atas.Liza beli kain ni ms pergi ke Bandung April yg lalu,corak semua tu, Shima yg pilih.Liza xpndai.Sbb dh pening mencari kain utk diri sendiri.So,kesimpulannya ikut citara Shima,bukan Liza.he3.Agak hijau la,mak Liza membebel jer tgk kain tu.Tapi mcm kain langsir pun ada kot..kui2..Hopefully cantik bila dayang2 semua pakai nnti.entahla..WAIT N SEE..


Price kain ini lebih kurang RM30 ( kain & baju ).Budget Liza pun around tu so,nsb baik la masih dlm kawalan.Mula, Liza nk bridemaids Liza pakai 3 kaler, ..hijau,pink,turqoise..tapi xdpt jumpa warna tersebut dgn harga yg sm.So tolak tepi.Konon2 nak jd kaler pelangi la.hu3.So misi x tercapai =(..
Xpelah yg penting dayang2 sudah dilantik,kain pun dh kasi.Relaks seketika utk part bridemaids =)

Ini la rupanya Kain dayang2 Liza nnti.Pndai2la korang buat baju ape yg penting jgn lebih dari Liza.ha3..Pengantin kena la up sikit. =)

7 comments:

Hidayati Farhan said...

cantik warna tu liza. suka. mmg murah. tp, bila lah nak ke bandung tu. huhuhu

LittleSunshine said...

tq..entahla liza rs mcm kain langsir..ha3.boleh jer gi sn..ao\ir asia kan sll buat promo =)

tqahmisdar said...

cantik2.. hehe =)

nida-razak said...

cantik la liza... =)

LittleSunshine said...

TQAHMISDAR: lau cantik di mata kamu..lega liza..hehhehe

nida razak: tq tq..hopefully dayang2 suka..sbb msg2 diam jer..ha3

dyll basri said...

babe, gile dah lama aku tak mencoret kat blog ko kan... aku jeles ok.. kain bridesmaids aku tak beli lagik... dimana janji manismu sayang? teaser baju2 nikah & bertandang di mana?

LittleSunshine said...

he2..aku malu la dylla,,bj nikah aku kosong..xbeading lg..hu4.nti ya aku upload

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011