Wednesday, March 14, 2012

Honeymoon @Bali Islands Part 4,5,6

Assalamualaikum...

Sambil tgk buletin utama mlm ni..Liza nk update story ttg honeymoon.Husband tarak.outstation.tadi adik laki Liza dtg kejap sbb nk amik lappy dia & mkn cekodok khas dr kakaknya..hihihi..teeeeeeeeeeetttttttttttttt

LAST DAY @BALI

Breakfast kami terlewat sbb mlm td fenat.almaklum la full day kehulu hilir,kesana sini,bergambar sakan lg kat Bali.Flight kami 345pm..so mmg dh decide xnk ambil supir.Hanya nak jalan2 kat Pantai & sekitar Bandar Bali dgn menaiki moto.Oppss lupa,kami honeymoon ni waktu nk balik be4 raya Haji.Flght ptg.esok nya raya haji..hihihi..saja je Liza pilih tarikh ni lagipun kami cuti 3 minggu start kahwin bersambung honeymoon & raya.ahaks

Pagi tu kami ambil no tel penyewa moto/skuter di reception.HARGA??Liza agak2 ya sbb xberapa ingat,rm15/1 hr..tp myk dia kasi full.kebetulan plk dpt moto yg comel..suka la Liza.Liza nk byk tp husband xks sbb bhy.Kat Bali,mat saleh mmg bwk moto je jln2.Sambil jalan tu,ktrg singgah kedai2 yg best,Tapi xbeli pun hanya cuci mata.Ongkos sudah negatif.=p

Kami ber2 sempat ke Pntai Legian.Pantai Kuta sudah pergi semalam.Cantik juga sbb pasir sgt putih & penuh payung sepanjang pntai.Pantai Legian ni xjauh dr hotel kami.Hanya 2km.So,merempit sekejap je.Masa kat pantai nk ambil gambar ada juga terjumpa pelancong dr Malaysia tp malu2 kucing nk tegur.Takut terslh negara plk.Cuaca masa tu agak panas tp xsepanas di KL.Bolehlah.Kalau dh sampai pantai ni mesti nak buat nama kat pasir.Wajib kan utk honeymoon couple..dah puas bergmabr kami ronda2 n lepak di kedai runcit kwsn kg.saja je nak tgk org2 kg..n brg2 yg dijual.Liza beli tea botol n jajan2.Sama je jajan2 semua dr jakarta.Xdepun dr kilang Bali.Telur masin pun ada jual & letak atas meja..Kalau telur ayam rebus tu xpe juga,ini masin.pelik pelik..Dah habis mkn n minum,ambil gambar,kami pulang ke hotel & last packing.

Opssss lupa,Liza pergi ke Bali ni bwk bekal tau.sambal ikan bilis & roti gardenia 2 buku.mmg mknn ni la buat alas perut,tp ini hanya utk kami yg budget travel,kalau ada duit lebih,xpyh la buat mcm kami.hihihi..masa tiba di airport,dh penuh visitor2 dr negara lain.kebetulan masa liza tggu waktu nk check in(kami merempat bersila di lantai )hihi...ada group from taiwan..mak aihhhhhhh satu airport dgr suara dorang yg bising & semak tu.Punya la kecoh.Geram Liza.Pikir esok nk raya je.xde la nk magamuk sgt.Satu lagi,ms breakfast pg td,..sempat liza rembat buah kt kafe.Bukan ape buah tu pelik xpernah jumpa..lupa plk amik gambar.Buat mkn ms tggu waktu check in.kuikuikui..

Hampehhhhh...boleh Liza nk check in Liza lupa simpan duit duti airport...wawawa.So kat situ br nk tukar duit.Duit rp semua habis.Nasib ada cash..so selamat terbang rp 300,000.Moral of story nk pergi mana2 make sure simpan dulu duit tax lau x,,gini la jadi nya,Kalau kita kat Bali,ms nk ke imigeresen mmg penuh org,Majo semua mat saleh.muka2 asia ni pyh gak nk jumpa..mmg mat saleh suka Bali kot..Alhamdulillah selamat sampai kt KL dlm pukul 6lbh..Kami parking kat Lcct..& terus balik Setapak,kemas baju n pack balik kg terus.esok raya kan...sampai Temerloh pukul 12lbh..untung rumah MIL n mak dekat..so senang citer..ok itu shj,,nanti Liza nk update Bali ,2010 ok

Bergambar be4 nk jalan2
- Pantai Legian -

- Tahan Panas -

-wajibbbbbb-


- Erk..kami-





- Jalan2 naik motor-

-telur masin-

boring

3 comments:

Syima Syaz said...

tempat honeymoon idaman lin butterflyn ni...hehehe...

mana tau ada rezeki, nanti kena refer balik blog liza...

choclairissa @ intan marliana said...

huaaa ramainye org honeymoon kt bali..tp i x pernah pegi skali pun..cm best je~ (tp org kate kedai mkn kt bali ade byk jual b-a-b-i, betulke?)

LittleSunshine said...

syima: yup betul tu..dia nak pi sgt2..byk lg yg xupdate ni..masalh pelupa,,kuikui

intan: bestt kalau pergi ngn org tersyg..ececeh...yup merata ade b.a.b.i guling..kadang2 tgh melapah dpn mata pun ada..tp skrg dh ramai org muslim =)

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011