Sunday, March 18, 2012

Review My Candy Buffet

Morning dears!!!!!!!
Bangun2..Sunday =)
Liza kerja dipg ahad dgn mood xok.sbb semalam period..so hari ni sakit sikit.Biasa la normal period pain.Tapi xteruk sgt cuma xberapa selesa.Bfast belum lagi tggu drinkhut (gerai utk golfer dlm pdg ) buka dlm 8.30am br la boleh kuih =).Santapan pg ni kita review Candy Buffet ok..

Idea candy buffet ni Liza dpt dlm group bloggers b2b.So,byklah idea & sharing ngn kwn2.Pada awalnya Liza xterpikr langsung nk buat candy buffet sbb no budget & mcm leceh plak.Kebetulan dh last minit 1 month before tarikh keramat,adik lelaki Liza ckp nk sponsor chocolate & my b2b bloggers Pahang ..Puan Dylla offer nk bg pinjam barang2 candy buffet.Dylla kawen 1 month be4 Liza,dia mmg ada buat candy buffet DIY sendiri & semua balang2 dia ada beli kebanyakkan di Ikea.Orang dh bg, xkan kita menolak kot.

Liza xspends byk sgt utk kos semua ni sbb brg2 utk DIY semua recycle & Dylla byk bg.Utk chocolate pun ada Liza spends dlm rm150 utk beli chocolate & aunty Liza ada bg cookies.So far xmelebihi budget.Kalau xbuat candy buffet mesti Liza ltk chocolate dlm uncang kecil atau beli lolipop letak riben..

Pagi majlis tu br terhegeh2 nk setup semua meja kat depan rumah.Liza ada la buat DIY fan paper.Konon2 ala2 colourful budak2 la katakan.Tapi asyik tercabut je almaklumlah gam n seletip xkuat..Tapi Deco mcm serabut kot.Hahahahaha..xpela janji chocolate n cookies tu wujud.Masa majlis adik Liza n sepupu yg jg bahagian chocolate ni tapi xlah comot atau berebut sbb adik ckp ramai budak2 malu nk ambil takut kena byr kot.hihihi..yang plg laju habis lolipop,apam polkodot,gula2..biasalh benda yg berwarna warni mmg kanak2 suka.

Kesimpulannya,bg Liza candy buffet ni bagus sbb xpayah nk bungkus2 byk2 n banyak pilihan.Mana yg kanak2 suka ambil.Tapi Liza punya candy buffet ni nmpak mcm pelik lagi kot kwsn rumah Liza.Aunty2 0r sedara mara pun ada yg mcm xberapa suka.Tapi xkisah pun sbb niat nk bg choclate kt budak2 tu ada,...sama je kan..cuma cara yg berbeza =)..Idea yg canggih manggih ni kadang2 seronok tau.Untuk wedd adik Liza nnti,Liza nk buat lg tp Liza nk improve lagi idea2 DIY.yeayyyy..xsbr new project =)

::::::::Ini dah keadaan serabut:::::::::

:::::: Picture dr tepi ::::::::::
:::::Mashamaloowwww:::::
::::::Lollipop::::::
:::Cokkies::::

::::CandyBuffet:::

3 comments:

diana said...

hi liza,
comel je liza buat tu.. nice try. actually mmg lebih jimat kita sediakan sendiri candy buffet ni. nak lebih best, tambahkan choc fountain. budak2 mmg kdg2 malu2 sikit so kna ada org yg friendly jaga. kdg2 makcik2 dan atuk2 pun nak try.. hehe.. bdway, utk DIY dan nampak comel boleh dptkan peralatan yang berkualiti tp berpatutan dan dessert/choc fountain yg halal pun dah byk di pasaran. yg penting dapatkan bantuan dan tips yg betul. malah boleh start ur own biz juga kalau dah ada peralatan asas ni :)

diana said...

hi liza,
comel je liza buat tu.. nice try. actually mmg lebih jimat kita sediakan sendiri candy buffet ni. nak lebih best, tambahkan choc fountain. budak2 mmg kdg2 malu2 sikit so kna ada org yg friendly jaga. kdg2 makcik2 dan atuk2 pun nak try.. hehe.. bdway, utk DIY dan nampak comel boleh dptkan peralatan yang berkualiti tp berpatutan dan dessert/choc fountain yg halal pun dah byk di pasaran. yg penting dapatkan bantuan dan tips yg betul. malah boleh start ur own biz juga kalau dah ada peralatan asas ni :)

my world said...

slm.hi boleh emel wahida x? wahidamusa@gmail.com
ada soalan nk tanya, urgent.

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011