Saturday, March 17, 2012

Review My Wedding Card

Happy Saturdays...
Liza kerja =) Smlm cuti RL, sebab bagi bos2 cuti sat n sun.Semua ada anak,school holiday kan.semua nk bawak anak2 jalan.Liza yang xde anak ni xpe no hal kena kerja.Lagipun sat kerja start 645-1145, sun 645-1045..kejap je..pejam mata je dah balik.Minggu ni ada tournoment,so exec kn standby.Tadi pun Raja Perlis ada main golf.Tetiba je walk in..Nasib Liza ada standby.Risau ada complen pasal padang ke..

Dah nak masuk 5 months kot dah kahwin.Aci x nak review pasal my wedd card?Ok be4 ni kan Liza ada pergi Ke Bandung.6months be4 kahwin,dah alang2 kat sana Liza order la wedd card.Kedai tu Supir Liza yg bawak.Dia ckp ramai pelancong/org dr Malaysia beli kat situ.Liza n bf masa tu..hihi pilih sekejap je,sbb masa xcukup.so kn rush.Dah pilih,colors , kuantiti,bg deposit n maklumat lengkap terus chow.Kebetulan ada cth kad dr pengantin malaysia.Liza ambil sejibik sama 100% termasuk pilihan colour iaitu silver.Kami tempah 800pcs utk both sides.Harga lebih kurang RM1.70/PCS utk hardcover.Murah kan?Liza rasa murah kot sbb kt tempat kita xdpat harga mcm tu..mmg susah.

Urusan semua dgn email sahaja.Untuk Map,no tel,atau apa2 yang Liza nk edit semuanya dibalas dgn cepat.Masa kat Bandung,details semua dh lengkap,cuma Liza xbg map lg..Lebih kurang sebulan semua dah siap printing.Xlah lama pun cuma Liza je yg lambat bg map..Masa dah siap semua Liza just bank in 90% balance utk kad.Mula2 risau juga sbb nama penerima buka nm kedai tapi nama cina.Rupanya itu nm bos dia.Yela kita kn la hati2 betul x.

Untuk pos la masalah nya.Bayangkan 800pcs hard cover,Berat kan???Liza rasa nak dekat 100kg kot.Liza mintak supir Liza yang ambil di kedai & kebetulan kawan Liza yg arrange utk kargo.Seminggu kot sampai..Mahal wooo..rasa terkejut sbb Liza kn spend money utk kos penghantaran.Dari Bandung ke Mlaysia xla mahal sgt sbb guna kargo.Yang mahal dr kargo ke KL.sengal x..plus semua kad kahwin Liza jadi RM2.50/pcs..

Moral of story sapa2 nak buat kad di Indon dinasihatkan arrange bahagian parcel/kiriman.Kirim la kat sapa2 n beli lugage byk2 or Kargo ,ambil kat sana xpyh guna company utk hantar depan mata.Mahal hokeyyy...kena plan betul2 baru la kita dpt berjimat lagi,Liza xtahu la sapa2 yang order kt macam ni macamane.Liza problem ttg kiriman je la.

Tapi bila dpt kad.Puas hati sgt2.Ramai org puji cantik.Bila tnya harga Liza akan infom harga asal & kos utk kiriman berapa.Mula2 nk juga buat bisnes kad ni sbb Liza dgn vendor ni baik tapi pengiriman tu Liza xberapa suka..Mahal kat situ je.Tapi Liza ada survey price kat internet,ada kedai kt KL jual samapi rm5/pcs utk hardcover..betulkah?

p/s : sesiapa nak pergi ke Bandung..Liza boleh bagi no contact vendor ni..Liza ada kad tp simpan kt rumah =)

:::: Ini Semua Vendor akan Bagi selepas kita bagi Details ::::



::::: Hasilnya :::::



LIZA ADA SIMPAN DALAM 5PCS UTK KOLEKSI..=)



:::: Sempat Snap Di Kedai ::::

79 comments:

Suria said...

murah laaaa wlupn rm2.50 tp dh termasuk shipping! suria penah tgk kt kl RM5.90-RM7.90 per pc..huhu

lgpun cantik kad liza tu :D

Izyan Helmi said...
This comment has been removed by the author.
Izyan Helmi said...

cantek!! n murah. nak contact number pls. bulan 9 ni nak g jakarta n bandung. agak2 diorg lwy siap dlm ms 3 hari x klu kita dah bwk map? ke mmg take time?

Cik Zimie said...

murah sgt compare kat msia.ada lagi zimie simpan kad liza ni buat pekasam hehe.mana2 kad indon/kad keras mmg suka dijadikan koleksi kotak kad hope lipas x makan hahah

Anonymous said...

hi..cantik sgt ur wedding card and mmg murah :) i'll be going to bandung this october, so berminat jgk nak dptkan no. vendor tu from you. pls email me at moonstone.s07@gmail.com tq :)

LittleSunshine said...

ok...dah reply in ur box =)

Anonymous said...

salam. cantik sgt kad u. boleh bg contact no vendor tu? plan nak ke bandung this sept. really appreciate ur reply. tq!

zamimie@yahoo.com

Anonymous said...

Hi, i think ur card looks really great. can u pls email me the details at bluelips82@yahoo.com as im going to bandung this Oct. Thanks :)

Anonymous said...

hiii... cantik you pny kad... i ske sgt... i planned to go there this nov.. may i have the no of the vendor x????

ee_bubble@yahoo.com.my

ezy said...

hi..
boleh tak i nak address vendor bdo for the card pls? email me at
ezy_life@hotmail.com

terima kasih :)

ian said...

Hi liza. Sy nk ke bandung bulan 2 nnti.. Boleh x nk dptkn num vendor tu... Tq liza. :-)

ian said...

Sorry, my email umransuftian@gmail.com

Anonymous said...

Hi..boleh email detail toko/kedai tempat tempah tu tak..nextmonth sy pon nak ke bandung..thank u =)etty_violet85@yahoo.com.my

nurul ain said...

hye boleh tak bg no contact vendor..mmg ingat nak tempah kat kahwin kat sane..email saya ainarin88@yahoo.com

Anonymous said...

hi..
boleh bg contact num vendor ni?norarisahamran@live.com

Anonymous said...

hi Liza,bole email me contact num vendor ni.i'll b goin to bandung in 2 weeks.thanx dear ;)

my email tasha.harun@gmail.com

Suemart said...

Hi
Boleh tlg emailkan vendor tu
nazreemyunus@gmail.com

Anonymous said...

Boleh email tempat buat kad tu tak kami akan ke Bandung Dec ni. Email saya myazara28@Gmail.com tq

adibah manaf said...

Hye!! Boleh emailkan nama kedai and address kedai ni? Nak pergi bandung ni but xtaw mane tempatnya.asap! Tq <3

adibah manaf said...

adibahmanaf@gmail.com

bella lala said...

Hello Liza,

boleh tolong forward no untuk vendor kad kahwin tu?

thank you. :)

bella.lala4444@gmail.com

Acik Lana said...

hi dear,

google pasal tempah kad di bandung and jumpa ur blog. tq for the info.

please email me juga. nak g bandung awal tahun depan utk prepare barang kawen.

aciklana00@yahoo.com

mekasih laling. :)

Anonymous said...

Salam sis.. Sy kt bandung ni tp xjumpa kedai yg murah mcm sis ni.. Td google jmp ur blog psl ni.. Pls email Sy jgk ye.. Tq :)

afif_x@yahoo.com

Natasya Harudin said...

Salam sis...

i pon nak gi Bandung bulan 2 nanti,inshaaAllah..

boleh emailkan details kedai card tu tak..tengah nak grab all info before pergi sana.. natasyahmj@gmail.com

thanks inadvance

Scarf Adore said...

Salam,
Bole bagi email, contact no., address n name kedai tak? sy nk g bandung very soon. If nak beli kad shj, sempat tak siap within 2-3 days?

sophie_saleh@yahoo.com

Anonymous said...

Hi liza. Boleh forward num vendor tu? I nak gi bandung feb ni. Tq. cik_kinah81@yahoo.com

bella zazali said...

hi liza. i berminat la nak tahu vendor untuk kad kahwin ni. boleh email dekat i? bellazazali88@gmail.com. i hope sgt u boleh bagi ya. thanks

esam syam said...

salam sis... bole tak tolong emailkan alamat kedai untuk wedding card tu... vchannel21@gmail.com

Anonymous said...

Salam, bleh email sy kru_nazir@yahoo.com details tmpt tu. Terima kasih. :)

Anonymous said...

hi dear..leh x kalo i nak alamat & contact no. vendor tue?

estalokaz@gmail.com

thanks love.

Anonymous said...

pls email me the contact no for this printer..thanks : )

Anonymous said...

Pls email me the contact details of this printer. my email is deena2209@hotmail.com. thanks..

AnTasHa said...

hye...can u email me details kedai buat kad ni... antasha82@yahoo.com

d'Shawlicious said...

dear boleh email details kedai kt sy? :)
greenish_sarah@yahoo.com
Thank you

minal zulkifli said...

Salam.sis bleh bg detail kedai n no fon x vendor tu sbb maybe bln9 sy nk ke sana. Minalzulkifli@gmail.com.tq

syairah abu bakar said...
This comment has been removed by the author.
syairah abu bakar said...

hi..boleh forward kan alamat email...klu buat tenpahan melalui email sahaja boleh? syairah87@gmail.com

syairah abu bakar said...

him..boleh email x details email..if let say nak tempah.. melalui email boleh ke?

Haniey Piko said...

Hi dear, nak juge contact/email adress vendor tu. Pls email to me ya..chittemek_piko@yahoo.com.TQ!

Haniey Piko said...

Hi dear, nak juge contact/email adress vendor tu. Pls email to me ya..chittemek_piko@yahoo.com.TQ!

Ieqa Yusof said...

Salam pretty liza boleh email x contact vendor at ieqayusof@gmail.com tqsm

nana said...

hi liza, can i have the kedai name, n location. tqvm dear :)
email: sabrina.noordin@yahoo.com

nana said...

hi liza, can i have the kedai name, n location. tqvm dear :)
email: sabrina.noordin@yahoo.com

Anonymous said...

Salam. Bole x u email I nm vendor and tempat ye. Thanks im going there this thursday einput_83@yahoo.com

Sarabano Noor Mohamed said...

Pls email me the vendor pls. Bcoz ingat nk tempah online je.
mysara182@yahoo.co.uk
thx

Sarabano Noor Mohamed said...

Pls email me the vendor pls. Bcoz ingat nk tempah online je.
mysara182@yahoo.co.uk
thx

Anonymous said...

salam, nak no vendor mao pi bandung nnti...nk tempah kad juge... nazmi@emagineers.com.my

Anonymous said...

Hi, boleh x nak alamat vendor tu.email me ya chittemek_piko@yahoo.com

Anonymous said...

Salam.. sis.. sy pon nak conct number kedai 2.. emaik sya.. izlanizwali@gmail.com

azlinda said...

hi liza..sangat cantik and murah ur wedding card. boleh email contact no kedai tu. feb thn dpn planning nk g bandung juga...InshaAllah..Email sy azlindazz@gmail.com

azlinda said...

hi liza..sangat cantik and murah ur wedding card. boleh email contact no kedai tu. feb thn dpn planning nk g bandung juga...InshaAllah..Email sy azlindazz@gmail.com

affifah fatiah said...

Salam sis. Cantik! Nak taw Tak email kite @ affifahfatiah@gmail.com thank you

najwa said...

salam sis boleh bgi details vendor tu..klau blh asap sbb sye nk p sne 2hb ni..thanks :)

wawa_alya@yahoo.com

Muuna Hashim said...

Hi, blh bg details vendor tu tak...
muuna.hashim@gmail.com

Thanks!

fiza anuar said...

Salam, boleh bg no vendor tu,nama kedai dan semua detail la..hihii sy pun nk servey kad kat bandung? Ni email saya whafizah@yahoo.com

fiza anuar said...

Salam, boleh bg no vendor tu,nama kedai dan semua detail la..hihii sy pun nk servey kad kat bandung? Ni email saya whafizah@yahoo.com

Anonymous said...

hi kak..boleh saya dapatkan no contact vendor ni?
email : dilahz24@gmail.com

Eika Hazwan said...
This comment has been removed by the author.
Eika Hazwan said...

Hye sis...boley bg sy contact no vendor nie..
Nie email sy eika_missgurlz89@yahoo.com
Tq..

Anonymous said...

helo,boleh email nama vendor tue?aliph.redevil@yahoo.com.klu kita tempah secara email boleh?then bila fly sana terus ambil.tq

Anonymous said...

Assalam..boleh email kn x alamat & contact number vendor tu?thanks... nie email sy fatin_amalia@yahoo.com

Nur Hidayah Mohd Suhaimi said...

Hi boleh emailkan detailsbvendor? nurhidayahmohdsuhaimi@gmail.com

fafa said...

salam kak, boleh tak saya nak details vendor akak ni? email saya fatinnabilasharyzat@gmail.com

thanks!

noor fazren musa said...

Slam bole sy contact sana..nie email sy.
Keyreen89@gmail.com

Anonymous said...

As salam sis.Email detail kt saya boleh utk wedding card contact person di Bandung..missnurhafizah@gmail.com. Thank u..

ain salleh said...

Salam sis, im googling regarding wedding card n found your blog and its so amazing and beautiful card!! im so interested to know more. If u don't mind can u share me that vendor contact? Here is my email ainsalleh90@gmail.com. TQ :)

Jejari Kapas said...

Salam. sis, boleh x bg nama vendor tu? Thanks

diyanaazuz89@gmail.com

Anonymous said...

Salam sis, berminat nak buat kad kat situ gak. Bole tlg bg no n alamat kedai tuh tak? Email kat sini ea. mimiaziz06@gmail.com

anim kasim said...

Assalam sis 'emailkn nama vendor tu kat animkasim@gmail.com ye tq....sgt menarik

Anonymous said...

hi, nice wedding card, can you drop me the info on this place pls at kavdeol@gmail.com

Anonymous said...

boleh tak i nak address vendor bdo for the wedding card pls? email me at
nad_asmn@yahoo.com

Thanks...

Dhia said...

Salam Hi sis...cantik u punya wedding card invitation..sy berminat... boleh bgi sy adress vendor bdo tu tak? Email me at syafikaenn@gmail.com.really appreciate ur respon sis

Dhia said...

Salam Hi sis...cantik u punya wedding card invitation..sy berminat..sy nk ke bndung abot 2 week later.. boleh bgi sy adress vendor bdo tu tak? Email me at syafikaenn@gmail.com ..Really appreciate ur respon sis

Unknown said...

Hi, boleh share tak contact detail kedai kad tu?include location,contact person and number. nurzuhaili@gmail.com

Dayang Zahir said...

hai..blh email dkt fazidah123@gmail.com for this shop detailS?

fuza izzati said...

hai,,,bole x bg detail shop ni...
email sye fuzaizzati@gmail.com..
tqsm..

h n m said...

hai boleh x bagi detail shop?
email sy miha_2110@yahoo.com

Unknown said...

hai kak liza bole x sy dpat kan nama kedai dy dan contect or bisness card dy..ini email sy khalida8064@gmail.com

Season said...

Boley bagi setails tu tak
Tolong pm saya please zodiok@gmail.com

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011