Thursday, March 8, 2012

Review Honeymoon @ Bali Islands Part 3

Hi Gengg2..
Sudah masuk bulan March & hari ni hari WANITA.selamat menyambut hari wanita ya.
Semalam hujan lebat dr petang hgga pagi.Rumah Liza siap black out sekejap sbb tertendang.So,tv mlm td sampai pukul 10 dikuarantin sbb petir guruh kuat sgt.Nanti kalau on kn sambar petir kt tv,xpasal2 kena beli tv baru & repair .xkuasa haku...=p
Malam ni ada modal nk update entry sbb ada lappy aunty .Liza xde lappy jus tab so susah nk update.Ini pun aunty Liza pergi ke Mekkah,dia suruh Liza buat homework sikit.Tu yang lappy sesat kt rumah Liza ni.Ok kwn2 jom kita start cerita ttg honeymoon Liza.

Honeymoon Liza biasa2 je.Untuk hari pertama,Liza byk stay kat bilik,pool & jalan2 sekitar bandar.Yang best bila kita jalan2,semua org2 akan senyum kat kita,Bila tegur dtg dr mana.terus 'Ohh Malaysia ya,,ramai org Malaysia dtg ke Bali'kitrg pun senyum2 kambing.Lps tu ada je ayat keluar mcm ni...'Honeymoon ya'tgk ada merah2 di jari n kaki'..Malu i..hik hik hik..

Before ni Liza ada story yg Liza dpt private pool kan?so en hubby mmg merendam n berenang ala2 dugong gitu,Liza tgk n simbah2 air je.Sbb xpandai berenang & takut utk belajar.Sebenarnya pool tu khas visitor yg sewa ala2 banglo n 2 biji villa,tp sbb thats time xde.So,kami spesial guest dpt villa tu.Banglo tu plak xde org.so kwsn hak kami berdua la, =) ..Persekitaran mmg terbaik la..Mandi,tgk tv,ambil picture,jln2 kt bandar..tu la aktiviti kami 1st day.

Mlm,Liza jalan2 ke Bandar Kuta.Konon nak sewa moto tapi mlm tutup samapi pukul 6 je.tmpat lain adamtp sewa moto untuk guest hotel kami tu limited.Untuk ke bandar,juz mintak staff situ call taxi.Mlm tu kami kn keluar juga sbb nk cr supir utk keesokkan hari.Kami jalan2 area water bom & pub2 tmpt kena bom beberapa thn lps.DINNER??Kami hanya mkn roti plus sambal ikan bilis yg dibuat khas.kih kih kih.Masa jln2 tu kami nmpak la agen transport & pelancongan so tanya ttg pakej + berjalan2 di Bali.Utk 8 jam.pergi 4 tmpt agen tu charge 400k rp..Bagi Liza mahal berbanding Liza pergi last year..harga dh naik kot.Tapi kitrg xde pilihan terima la n byr deposit 300k rp..Dah settle cr supir kami jln2 area bandar n masuk2 semua kedai2 yg menarik.geram tau sbb semua cantik,Husband Liza minat sgt Quicksilver,so meroyan la bila tgk brg kt murah sikit dr Malysia.Mybe outlet kot.Tp kualiti ok la xde la teruk.Kami sempat pergi kedai ala2 7e beli air & roti utk melantak dlm bilik.Pukul 11 mlm br sampai hotel & tidooooo..

Itu shj kot cerita utk entry ni..lain2 next ya..lgpun xselesa nk sambung,en husband sibuk nak tgk apa yg Liza tulis..Liza xsuka ade org baca time menulis..hihihii..ok..daaa


:::: JALAN2 DI BANDAR KUTA ::::




:::: Mintak kurang 50K ..Nasib dpt ::::


::::: Pool Kami diwaktu malam ::::



::::: Tea Botol ::::


5 comments:

Liya Laa said...

jelessssssssssnye :p

Hunny Kitty said...

total berapa habis termasuk flight?

LittleSunshine said...

Liya Laa: jgnla jeles..hiiihi..biasa2 aje

Hunny : erm cmpur flight(promo)rm300 2 pax..include hotel+mkn+supir+souvenier= 1.8k

Nadya Zahid said...

i miss baliiiiiiiiii..ahahhahaah :) xsbr nad nak jalan...skang kene tunda sume vacation...

LittleSunshine said...

nad: xpe..lps bersalin nnti blh bwk baby kembar lg..=)

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011