Tuesday, November 29, 2011

Azam baru 1433-berhijab

Assalamualaikum..

Rindu nk update.kalau ikutkan byk sgt la benda2 nk gosip2 citer..tp tu masa xmnengizinkan.Banyak betul nk buat.inipun curi2 time nak balik.Sekarang Liza demam main game kat tab liza tu.so tu yg jarang la nk meng update..

okies..Baru2 ni awal muharram.Alhamdulillah,sekjap je nk masuk tahun baru ye.Sprt org2 lain juga,liza ada azam.Azam liza ialah nk berhijab.Sebenarnya Liza mmg ms sekolah dulu bertudung.Ms kat uitm on off.After grad dpt kerja.Liza free hair.Mmg dr dulu lg nk berhijab semula lps kahwin.Alhamdulillah kebetulan awal muharram menjelma Liza set date Ahad lps.

Suami Liza pun suka Liza berhijab.sebelum kahwin,dia ada ckp.Tapi Liza xbgtau bila nk mula n hati terbuka.Just ckp insyallah.Masa kahwin dulu,rambut Liza pnjang,so sbb nk berhijab,Liza korbankan rambut alasan msl nk jaga & kalau berhijab lagi la leceh nk itu ini..

Insyallah dgn kerja Liza ni xlah Liza merungut panas ke hapa dgn berhijab.Kalau ikutkan panas api neraka tu lagi la panas yg xterhingga.Liza xpeduli kalau org kata xcntikla apa la..Yng penting dlm hati kita nk menutup aurat.

Masa balik ke KL.Liza pakai tudung & suami cakap...dia suka Liza bertudung & kurang seksa dia di akhirat kelak..tersentap juga bila dia ckp mcm tu.hihihi..Doakan Liza teruskan berhijab ya.. =)


:: 1st day masa awal muharram ::


@ wedding nora


::: 1st day pergi kerja berhijab :::


9 comments:

Alang Atie said...

i love it..semoga hati2 kita terus istiqomah ke arah kebaikan..jgn buat demi suami atau org lain, tapi lakukan kerana sbg hamba Allah, itu hak Allah yang sangat3 wajib kita tunaikan..dan kena sentiasa ingat, sbg wanita, setiap tindakan kita akan effect ayah, suami, saudara2 lelaki dan anak2 lelaki kita di akhirat kelak..sama ada kita akan menyebabkan mereka ke syurga..tapi wanita jugak boleh menarik ke4-4 lelaki ini ke neraka..so, pray a lot! seek for strong support and have fun with Tudung!~^_^

~ NANA ~ said...

teruskan liza! cahyok2...

mula2 mmg akan rasa rimas & x selesa...nnti lama2 mcm2 fesyen liza blh try...hihi

choclairissa @ intan said...

alhamdulillah...saye sokong!

jangan putus asa dear..kite datang drpdnye dan bakal pulang kepadanya..terlalu byk nikmat kite terima..

choclairissa @ intan said...
This comment has been removed by the author.
Liyana said...

alhamdulillah... teruskan eh.. x rugi pun :)

Byzura Mj (By) said...

wah dah berhijab! alhamdulillah. nanti liza leh shopping2 kat blog online by k! on this Dis!!

UyaRayza said...

alhamdullilla..mari berhijrah sesame ;)

LittleSunshine said...

Alang: wah pnjang comment.tp sungguh bermakna.sgt2 appreciete.kdg2 kita terlalu alpa.so lalai ditgh jln.apa2 pun tqsm

nana: hihihi.liza xrimas sgt cuma pelik jer sikit.haha.tu la mcm2 dh try mcm2 fesyen tudung

intan: true babe.dh byk dosa be4 ni.aishhhhh.tq

liyana: liza je rugi.be4 ni xtutup aurat :-(. Tq support

by: ye dear.liza dh berhijab.yeaaayyy.ok nnti post entry ya

uya: jom la uya.join the club.hihihi

Mimis said...

Congrats atas penghijrahan awak.. :)

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011