Tuesday, November 22, 2011

saloon vs bola

Assalamualaikum...
Update sikit.Hari ni mggu ke 2 husband xde pergi outstation.Oleh sbb husband
xde,malas nk balik umah lg.boleh gitu?he3.Selalu time ade husband byk menda nk buat nak masak,nk kemas.so habis kerja 2.45ptg,liza mmg terus balik.

Nasib baik sejak kahwin,kami berpindah ke tmn setapak jaya,so dr office ke
rumah xla jauh dlm 10-15minit.Short cut byk,mana2 je liza redah.Mnggu ni husband pergi ke kuala krai,kelantan.insyallah mlm khamis or pg jumaat dah blk.Agak sunyi juga,tapi nak buat mcmane dah mmg kerja suami mcm tu.setiap bulan ada je kn kerja luar.Yang best kalau husband outstation jumaat dia dah cuti.So mmg lemau la..setiap mggu kerja 4 hari je.

Liza stay office,main internet,mkn kat club.Tu la habit lps kahwin kalau husband xde.pukul 4 baru pandai nk balik umah.Xpe,bos xkisah pun,buka boleh claim ot pun.hahahha..nak gi jalan2 shopping liza malas sbb baju kotor,dgn bau badan lagi,almaklumlah kerja outdoor so xsesuai nk gi shopping complex + xde budget sebenarnya...hihihihi..

Alhamdulillah,mlm tadi semua tgk bola kan?org sibuk tgk bola,Liza sibuk nk merenget2 nk potog rambut.Puaslah husband cari saloon utk isterinya ni,Yg best majoriti saloon kat area setapak & setiawangsa ttp awal,Liza kuar umah pukul 8,semua dh ttp.Nasib baik kami naik motor so senang la nk redah.

Last2 ade saloon yg buka.dkt area imigresen.So ngam2 8.30 Liza gi saloon,husband lepak kt kedai mamak barisan yg sama.Habis masa yg pertmaa tu husband sambung kat umah.Kesian gak dia,nk tgk bola tp liza ni skema sikit.Liza suruh tgk bola ngn kwn2 xmau.Tapi nsb la impian nk gunting rambut tercapai.

Rambut Liza pnjang juga,mmg dh lama nk potong sbb byk gugur,tp nk kwen punya pasal.gagahkan juga,husband pun suka kalau liza rambut pnjng.tapi dh tahap rimas dh,akhirnya tanggal malaysia pungut pingat emas bola..liza potong rambut,Bila pergi office,sapa yg tegur new hair..liza jawab 'malaysia menang,so potongla rambut'.hihihihi..

Nak upload,malu..hahhaha..oklah liza chow dulu.sbb takut plk duk sorang2.semua dh balik,bos pergi club.so xde sape2.takuttttt,hihihi..k adios

2 comments:

Jullia Jukogyu said...

dah lame tak potong rambut.. mmg rambut panjang selalu gugur ye?

LittleSunshine said...

Bila pnjg ni nmpk sikit rambut gugur .tp liza ni star nk kawen dulu,stress kot so berlmbak2 rambut gugur.smpai botak kt tgh

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011