Tuesday, November 15, 2011

DIY Veil & Tudung

Holllaaaa..

Entry kena ikut turutan..hihihi..
Untuk Veil pun Liza jahit sendiri,tp dalam kuantiti xbyk.Bila free Liza
Akan jahit la sambil mengadap TV.Seperti baju nikah,mmg hasilnya xla like
pro,so sgt simple jahitan manik veil Liza.Konon2 Liza nak buat ala2 Bunga Roses 3D,tp sbb bakat semulajadi xada,beli kain tapi xjadi nk buat bunga,
Liza beli la roses chiffon yg khas utk bunga telur..

Liza buka & gunting tangkai roses tu Liza selitkan kat tepi Veil.Idea ni boleh diterima pakai x?kuikui..Nak sgt 3D kan?So,ambik ko Liza.Bunga roses tu ada la terselit 10 pcs kat veil..4 kiri & 4 kanan..Yang balance lg 2 Liza letak di belakang veil.

Tudung Liza beli di jln Tar.Tiada corak,kosong.RM30.Baju & veil dh sarat so Liza mmg tak mahu tudung pun crowded dgn itu ini,Di hujung tudung Liza letak manik biru turqoise & pink.Bukan Liza yg buat tapi kwn baik Liza.
Ini salah satu kerja last minit.Petang nk magrib tu baru Liza terhegeh2 nk DIY tudung.Hasil??Sila rujuk gambar ya =)Please comment DIY Liza yg cap ayam ni ya..

:::Ni manik2 yang kawan Liza gam pakai gam tembak :::


::: Roses ala ala 3D :::


:::Close up manik2 (maaf xzoom):::

2 comments:

Elis Escada said...

byknyer manik :) cntik!

LittleSunshine said...

Penat gaknk jahit ni.haha

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011