Tuesday, November 15, 2011

My Dress Wedding.........

Assalamualaikum....

Ok ni entry yang paling Liza suka...Sebab Liza mmg heart gila kat dress resepsi ni.Masa nak kahwin dulu,Liza mmg susah hati nak pikir baju apa
la yg sesuai dgn body Liza ni.Penat pikir & decision nak pakai dress ni
redha je.Sebab Liza terpikir,mcm xsesuai je pakai dress ni.Lebih2 lagi colour putih/cream...Dress ni Liza sewa sekali baju lelaki,mula2 nak beli je kain macam baju nikah & bertandang tapi macam xberani nak beli kain yg sesuai.Almaklumlah untuk resepsi baju kena la nampak meletupssss sikit..=)

My Details baju resepsi:-

* Colour : Putih/cream vs putih cream + biru turqoise
* Price : rm700 (sewa L & P + acc)
* Vendor : Butik Marlina,Selayang

Baju ni baju baru so memang sangat berbaloi,Pr Butik ni plak mmg sangat bagus.Liza tempah baju ni 1 year be4 kahwin.Tapi design Liza bagi 3 months be4 kahwin.Liza sangat berpuas hati sbb apa yang Liza nak sebijik akak ni buat.Kalau u olls perasan, Magazine Ratu sehari frontpage sama baju Liza pakai tu tapi material lain sikit. Contoh gambar dress tu la Liza bagi kat Kakak Butik & dia tiru hampir 80%.Xkisah la tiru design apa ke janji cantik.betul x?

Dress ni ala2 3D punya bunga.Kain meleret2 penuh dgn bunga & veil pun sama.
Masa first time fitting tu suka sangat sbb suka design tu.Theme wedd Liza ala2 English Garden so mmg sesuai concept dress tu.Penuh dgn bunga2 & simple je.Liza suka simple.So lucky i have this dress for my wedding day.Ini pendapat Liza so suka hati la nak ckp lawooo ke x?Kalau xsuka diam dlm hati..hihihihi..

Untuk Baju lelaki sebenarnya ada samping tapi boleh pulak en suami xjumpa kain samping & tengkolok dlm beg plastik Liza kasi so dia pakai baju mcm katering tu,hi3.Tapi bila tengok ok je..sesuai dgn Liza.Masa mula2 nampak tu,alamak smart yer suami aku.kihkihkih..(sila jgn muntah hokeyy)..Kenduri Liza sabtu tu hujan renyai2,tapi pukul 1 pengantin dah sampai hujan dh berhenti2.so berusaha la Liza mengangkat kain tu,sbb takut kotor.


Cuba tgk gambar magazine ni..sama sikit kan??hehehhe


::::: Veil :::::



P/S: Sesiapa yang berkenan nak sewa baju,boleh la contact Butik Marlina (FB),banyak baju2 pengantin yg sgt cantik. =)

7 comments:

Suria said...

weeeee...!! cantik²...
suria adore gile kalo dress yg ade cam belt tu, ish org panggil ape eh..? hihi

~ NANA ~ said...

cantik! :)

LittleSunshine said...

Suria:ohhh ya ade belt tu.liza pun xtahu.myba fesyen kot.kuikuikuoi.org kurus perut xboroi mmg cantik.liza hancusss

choclairissa @ intan said...

heehehehe gambar ade iras2 la due2 baju tu.. :)

LittleSunshine said...

Nana: tq syg ;-)
Intan: kan kan?serupa kan.hihihi.nm pun dh tiru

.:shura shushi:. said...

Cantik..!!Now i tengah survey butik-butik yang buat baju dengan harga yang berpatutan =)..Thanks sharing

LittleSunshine said...

Shura: baju ni sebenarnya seksi kt lengan tp luza pkai inner.try la usha butik ni kt slyng.

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011