Sunday, November 13, 2011

Perihal Mas Kahwin, Barang Kemas

Morning...
Ada beberapa minit lagi Liza nk laju2 update.
Kejap lagi comfoRm my staff mengacau nak itu ini..
Ok..terus kepada entry baru..

Mas kahwin : RM22.50 ( Pahang )
Duit Hantaran : RM 10,000
Pemberian lain : Sebentuk cincin & seutas gelang emas

Sebenarnya,suamiku sgt untung dapat aku sbb aku xsuka & xpandai guna
barang kemas.hahhahaha..sengal kan?masa kami beli tu Liza main pilih je
& simple sgt.Harga?murah sgt,Kitrg beli bulan April 2011..kahwin Oct 2011.
Nasib baik kamu beli awl sbb time raya tu emas melambung naik.Liza beli masa rm145/gram.

Kebetulan masa tu jalan2 di JJ then ternampak Habib Jewel buat promote.So nak tgk je tp terbeli.Total cincin n gelang emas rm1250.Liza pilih yg xbesar,comel & ringan.Ikut kemampuan suami.Tapi suami dah ckp,lps kahwin dia nak belikan lagi emas yg lg ok sbb emas ni berguna time susah.bila susah gadai..kuikuikui..

Ok malam ms nikah tu ada tragedi kecil.Dah selesai semua akad nikah,Liza tgh makan ngn suami ( dat tme dah sah )..hihiihi...adik suami bg gelang.nak tahu kenapa gelang tu cicir.aduyaiiiii..suami mybe ms tu gabra so time nk lekatkan gelang tu xkuat.tapi suami salahkan liza sbb ganas..hahhaha..Liza cuti kahwin 3mggu,msuk keje Liza xpakai langsung cincin & gelang.takut hilang.lagipun Liza kerja outdoor,xpsl2 hilang plk kt pdang golf.nasib baik la suami phm n xkisah liza xpakai cincin n gelang kahwin...tettttttttttttt

habis sudah alkisah brg kmasku...hihihihi..


::: Tajaan BARANG KEMAS (perasan):::

Habib Jewel


:::: Mas Kahwin & Bekas Cincin ::::



::: Cincin & Gelang :::


2 comments:

Lovely Emy said...

kite pun xsuka barang kemas, tp suka minta byk byk, sebab nak simpan utk hari susah :B

LittleSunshine said...

Lovely emy: yup.nk guna time susah.emas kan melambung2 naik.tp kn memadai lau simpan byk xpkai.zakat kn pikir juga

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011