Friday, December 10, 2010

Mak nenek @ Work

:::: Mak Nenek!!! :::

Aku rasa mesti ada staff2 aku pnggil aku mak nenek yg suka membebel..ha3.
Aku stress mggu ni..period pun bakal menjelma..so mmg aku akan moody & pasti ramai
yg kena belasah ngn aku. :P Kadang2 aku tensen,masalah xpnh xada..ada je muncul2.
Mggu ni aku punya staff sll kn membebel..tp td best n kelakar,aku punya trainee menyorok2 pnggil supervisor aku bgtau da msalah tractor.sbb dia takut aku mrh dia..
Yela smlm dia kn mrh gila2 ngn aku..aku ni xsuka kerja bgtau lmbat2..sbb yg kn jawab ngn managament aku juga..




Opppss..korang tau x keje aku..he3..aku ni as a ACS ( asst,course suprintendant )
Kerja aku ni more to maintenance golf course.so any2 pob ttg padang, golfer akan cr aku.Aku kn pastikan padang selalu cntik.Nampak mcm simple..tp bhgian padang golf n landscape sgt diferent.

Dlm department ni aku seorg je prmpuan, & kena jg 25 staff padang..termasuk spvsr n mechanic. thn ni kerja aku mencabar skit..sbb aku kn jg padang under client.Company aku ni mcm contractor manage golf club n course.Kadang2 sakit jiwa gak melayan client2,golfer & staff ni..Adessss skit jiwa aku..

Dah la mggu ni poblem bertimbun2..client plak..bg betis nk peha.ada je nk komplen pasal kerja aku.padahal padang dh ok ckp xok.tp nk buat mcmane..dorang byr payment..so aku mmg memerlukan kesabaran.aku xkisah org nk marah or tegur kerja aku.tp berpada2 la..ni saja je nk buat aku marah.. :P

Aku ni kira workholic gak la..kadang2 Man marah sbb aku ni time cuti pun nk kerja..aku jwb komitmen..he3.Walaupun jumaat half day, weekday 3.30 dh abes time kerja aku ttp ada kat padang.bukan ape.aku xnak client aku ni komplen pasal padang yg aku mantainkan..kalau blh aku nk golfer enjoy dgn presentation padang..Tp golfer2 kat sini pun boleh tahan sengal..berlagak..

Dah 3 thn lbh aku kerja..abes degree trus dpt offer..sbnrya bidang ni majoriti lelaki.aku xtau la tmpat lain ada tak prmpuan..sbb lau aku attend seminar xdepun nmpak girl..tp wat ever la..yg pnting aku suka.walauppun kulit aku ni brtambah hitam kn makan dgn matahari.

Gaduh!!emm..aku suka gaduh .. :) aku rasa dh ramai dah senarai2 nama yg pernah gaduh/bertengkar..tp kebayakkan mereka ni jenis yg xrespect org muda/permpuan..tu aku plg benci bila ada yg berfikiran mcm tu..mmg aku ni prmpuan,,tp aku xde la selemah-lemahnya.tp aku mmg mgakui aku cpt sensitif..nangis..mmg wajib la..

Hari ni aku still akt opis..waalupun aku main internet tp kerja/report/kerja padang ttp aku ambil tau.padahala ku half day tp aku borin duk umah..Man plak ada hal..so baik aku melepak kat padang.tenagkan fikiran aku ni..byk sgt masalah.penat aku kn mebebel ngn client.aku mcm biasa..aku kn mrh..staff aku la aku belasah..he3..sbb xdgr ckp aku..padan muka..tp aku syg staff2 aku..aku marah bertempat..bukan suka2 hati nk marah org..sbb tnpa dorang..kerja xkan jalan..



ni padang golf yang aku jaga..iaitu kali ke 2..thn dpn xtau mn palk management nk campak aku..jgn Labuan sudah..aku xmau jauh2..he3..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



::: My Asst Tgh Spray Herbicide ::





::: Fairway 15 :::



::::: Cultural Practice ::::



::: Masa kerja kat LB 2009, LUV THIS TURF ::




:::: Attend turf Seminar My Company :::





alamak dah gelap...sudah mau pulang..esok cuti...yeyeyyeyeyyee....

2 comments:

1 cawan MiLo AiS said...

cantiknyaa padang golf.. pandai adik i jaga... u very power girl!!

LittleSunshine said...

thanks sis..

gatai...hahahha

nnti org belnja milo ais bila

blk tloh yer

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011