Sunday, February 6, 2011

Baju Resepsi & MUA-deposit done!!

Salam syg korang semua..
waaaaa sgt penat hari ni.Br je sampai rumah sewa aku @ BBS..Bndar Baru Selayang.Gila la tahap gaban td.JEM teruk.iTupun aku gerak pukul 12.30 sll aku lps maghrib br gerak,ala temerloh ke KL 1jm30mnt dh sampai..tp ni kan time org cuti2 msia,,aku kn balik awal plus hntar adik aku ke puncak alam.Aku ikut jln lama td so xlah tempuh jem..jln lama tu ramai org xtau.aku dh biasa ikut jln tu if jem teruk..lau mlm aku xberani ikut sbb takut!!!

En risik xblk lg.we all naik kete asing2.Sampai gombak,aku terus gi butik nk tgk baju.Bukan baju aku okey..tp koleksi2 baju pengantin br je sampai.Akak ni selalu gi bandung beli bj kat sn & kakak marlina ni org indonesia tp dia dh lama duk msia.husband dia org thai.Mula2 aku nk amik package pelamin etc ngn dia, tp dah my aunty nk sponsor pelamin,aku amik baju je la utk resepsi.Design we all xdecide lg sbb bulan 4 aku nk gi Bandung,beli kain nikah so nnti bila settle semua br pilih design.Td kakak tu ada mgazine pengantin from indon wah dasyat sungguh kain2 dlm magazine & design xpyh ckplah mmg marvelous.

MYbe aku pakai dress utk wedding nnti.sbb theme garden so aku rs sesuai pkai dress.if berat xberjaya turun,cancel dress..hahhaha..utk lelaki xpakai bj melayu.pakai kot..xpun bj mcm waiter tu.. =)En risik pesan dia xmau pakai tengkolok..apa daaaa..tp xpe belah bertandang en risik pakai songket.

For MUA- resepsi pun aku suruh kakak ni yg carikan.Sbb utk nikah,my aunty yg make up..utk sanding aku xnak la ganggu aunty sbb dia nk siapkan pelamin.nnti xmenang tgn dia nk handle itu ini..




Fuhhh lega deposit baju pengantin n MUA settle..so xpyh pening search sana sini.tggl byr jer.ok langkah seterusnya..booking dewan plk..

CONCLUSION :

* Pelamin Dewan: Aunty
* Pelamin Nikah : DIY
* Make up Nikah : Aunty
* Make up Resepsi : MUA by Butik Marlina
* Baju nikah : Sdn Bhd
* Baju Resepsi : Butik Marlina


- masih jauh perjalanan..

9 comments:

dyll basri said...

weh, aoks mmg pantas dan tuntas.. camana nak lawan nih... cemburu wehhh

lovelyadibah said...

Wah!g bandung!best2.sumanyer berjalan lancar:)alhamdulillah:)

Syima Syaz said...

hye..
dok gombak ek? sama lah...
plan nak booking dewan kat mana?

Adila Yusof said...

butik marlina tu ktne ek?haa slmt membuat preparation..:)

LittleSunshine said...

dyll: pantas ker??mn ada.Liza rs mcm lambat jer.design pelamin pun blum cr.amy ckp nk sponsor half..dia nk buatkan..

lovely: hopefully dptla cr barang kat bandung.alhamdulillah

syima:Liza org phg.buat kt temerloh.rumah sewa kt bamdar br selayang..keje kt area sini =)

adila: butik marlina @ pengantin sentral dkt ng petronas selayang..Dlm FB search je butik marlina

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Liza, siti pon kalau boleh nak pakai dress, mmg suke giler dress sbb tu outfit nikah pon buat dress..

LittleSunshine said...

wah nikah pun pakai dress...liza suka gak...lg cntik if beryaa kuruskan bdn ni..ahaks

Syima Syaz said...

uuhhh ok...baru nak tanya nape tak sewa dewan lagi sbb dewan kat KL dah full...=P

LittleSunshine said...

syima..:: wah dewan kt kl dh full??semua nk kawen kt dewan ni..lau mcm tu buat kt taman la..hahaha

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011