Friday, February 4, 2011

Proposal kahwin dah lulus!!!!!

Asslamualaikum kwn2..
sekarang mood liza mcm smiley di bwh ni




CNY liza berada di kuantan!!nak jln2 kat pantai n mkn ikan bakar!!!!
Happy sgt sbb mlm td sampai temerloh, dlm pukul 10.30mlm,gerak lewat sikit sbb makcik liza buat kenduri doa selamat kt wangsa maju buka restoran baru..so drive lbh kurang 1jm30mnt..alhamdulillah sampai..en risik blk temerloh hari rabu lg..

Sampi jer..nsb baik abah dah ada kt umh.Abah liza bwk teksi so kdg gi bwk penumpang jauh2 selalu blk lewat.Kebetulan Liza bwk mknan yg dibekalkan oleh makcik liza so lepak2 kt dapur ngn mak n abah..Mula2 gosip dulu,pastu beranikan diri tnya kat abah..uat muka sedih dulu...mak Liza mmg dh tahu Liza nk bgtau semua ni so ada backup la ni..he3..Soalan2 yg keluar dr mulut Liza mlm tu ialah :

1.Lokasi nikah xnk buat kt kg...( umah nenek )
2.Resepsi kat dewan
3.Katering
4.Hantaran


Sebenanrnya abah liza nk buat kt kg,(rumah kami kecil,kwsan taman) be4 ni adik beradik liza semua kenduri kt kg...abah liza nk buat kenduri secara gotong royong xmau katering ( alasan sbb takut makanan dr caterer xcukup)

Mmg puas jugalah liza bg sebab2 kukuh,n byk betul bantahan.Rumah baru liza br nak buat, so abah suruh buat kat umah baru,liza xmau sbb takut xsempat nnti kelam kabut.lagipun akak & adik liza xkawin lg so nnti kenduri dorang biarla kat umah baru.Liza nk juga buat kt dewan,,he3..Nasib baik mak pun sokong,so abah setuju juga.

Bab katerer adoiii agak panas.Abah dh pesan takut xcukup.nnti yg malu abah.so liza pun ckp liza akan order lebih n make sure dpt katerer yg terbaik,Menu abah nk masakan kg.. ( bab ni liza ok je )

Hantaran???Abah Liza yg ni xcerewet.dia ckp xkisah berapa nak kasi,jgn tggi sgt yg penting we all selamat kahwin.( bab ni en risik paling happy ) hhahhahhaaha..Liza pun xkisah,kami dh lama berkwn dh 10thn, so jumlah untk duit hntaran ?k & brg kemas..

Memang sgt happy sbb Liza dh boleh boking itu ini.Kalau proposal xlulus lg nk buat hape pun xde mood..So apa lg bergumbira la kat pantai hari ni bersama family..mak,2 adik,abah ada hal so xleh join...happyy!!!!!dah leh kawen!!!

8 comments:

lovelyadibah said...

bestnyer:) hoyeh!!:)heee~..

LittleSunshine said...

hoyehhh dpt angpau dr abah..kah kah kah =)

dyll basri said...

haaa pe lagi.. operasi bersiap-siapan utk hari bahgia.. umah liza baru tu kat mane? so kenduri nak bt kat kerdau la kan...

verry happy for u

LittleSunshine said...

umah baru kt desa murni..

xbuat kat kerdau (umah nenek )

nk buat temerloh juga..he3

Nadya Zahid said...

Congrats!!!!hahahahah..bile date tu?

LittleSunshine said...

date : 21 oct nikah
22 oct : resepsi
23 : bertandang

save the date

Nadya Zahid said...

weeeee..........start planning from now beb :)

LittleSunshine said...

nadya: yup...tgh usha katering & dewan plk

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011