Wednesday, February 16, 2011

::Doctor ckp sy stress & blood pressure xnormal:::

Salam tghari kwn2ku syg..

Liza br blk dr Gleneages Intan Hospital.2 hours menapak kat situ td utk medical checkup tempat keje baru.Insyallah..akan mnjadi warga RSGC.. sbb offer letter xdpt lg.Entah la pergi ke tak,sbb esok my GM nk jumpa.Katanya nk counter offer.Susahnya nk keluar dr Company sekarang.Actly no hal, tp dh ade org nk bg lebih..so apa lg....

Ok.Saya stress & kena jaga mkn.Itulah nasihat doc yg baik tu.Muda2 blood presure 130/70..alamak xnormal ker aku.wawawa..Mana xnaik darah aku.pg td aku br lps belasah my asst yg 2 org tu.Aduhai..ada jer dorang buat aku naik hangin.

Sebab tu aku nk chow,kerja sekarang aku bukan di HQ tp di branch under client.Br setahun kat sini,tp mcm2 pob manusia.Period aku selalu xdtg,stress memanjang.Best ms jaga club golf in house dulu.aman dunia.Tp nk buat mcmane arahan krja.

Insyallah kerja tenpat br ni team best2.Hopefully betul la dorang ckp,kurang stress,sebab, club tu kaya.Everything cukup lengkap.kerja pun jg padang jer.balik sharp.xpyh nk buat baik2 keje sampai ptg.Sekarang aku stress sikit.tgklah mcmane.Kalu Bos ckp aku kn tukar HQ..mungkin dipertimbangkan sbb aku xmau mngadap seorang yg agak mental kat sini.Suka mnyusahkan aku.sampai en risik nk jumpa mamat tu yg suka kacau aku xabes2 =p

Atas nasihat doc,sila jaga mkn,selalu bersenam.aku kn follow mulai sekarang.Kalau x,kesihatan aku teruk.dah la muda lg.Ok kwn2..jom jg kesihatan bersama2..hidup mesti ceria!! =)

13 comments:

kitakesitu said...

take care dear.jgn tension-tension ye =)

LittleSunshine said...

tq tq..ni pun tengah nk tenang2kan hati..rs nk gi holiday jer..tp duit xde

lovelyadibah said...

aiyoo..samala kita tgh stress!

meh la kita bertenang n relax!:)hehe

LittleSunshine said...

stress keje + kawen kot..ahaks..tu la kn bertenang n relax byk2..hehehe

.hasina. said...

tibe2 rase da lama tak jogging.
huhu

LittleSunshine said...

liza nm jer jogging..tp main2 jer.berat pun td 64kg..oh tidakkkss

"cikkin" said...

yeayy..mari kite menjlani hidup sehat..=)
jgn stress2 ye dear..take care..

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

take a good care.. nakmo stress2 lg k :)

LittleSunshine said...

cikkin:jom b2b bersenam..amalkan pemakanan yg sihat =)
kst pink:tgh mententeramkan jiwa ni..huhuhu

i.b.t.i.s.a.m~ said...

t.care ea dear....
jgn stress2...
sayer pun stress study..
huhu~

LittleSunshine said...

ibtisam: stress study xsm mcm keje..huhuhu.lain sgt2..study best

MIZZ SUE said...

su pun dah 2 bulan tak period doktor kate su stress..emm..risau jugak..

LittleSunshine said...

MIZZ SUE: STRESSS??adeii muda2 kita dh stress kan..harap2 dh kawen xstres.he3

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011