Welcome to my blog! Feel free to leave your footprints :)
RSS

Tuesday, February 22, 2011

Borong Bunga!!!

HALLO FRENS!!

Liza nk share ngn korang ni.Mggu lps,ms cuti Maulidur Rasul,Liza n En risik pergi menghabiskan duit kat Kedai Lelong.He3.Actly,tempat lelong ni area kawasan kilang seksyen 15, Shah Alam berdekatan tmpat en risik bekerja iaitu depoh KTM.

Masa mula2 buka,en risik excited cerita,tempat ni ada jual2 brg hotel (perabot,katil,mcm2) yg sewaktu dengannya.So apa lagi dats day we all terjah.Murah tau.Pasu bunga semua cantik sebab supplier tu ckp kedai tu dah tutup,so dorang borong n jual.Hasilnya ini yang Liza dpt;)



::::Bunga yg paling Liza Suka ::::



:::Borong Pasu juga.suka vase putih tu..liza beli couple. RM25/PCS..:::BESAR TAU!



::::Rama2 ni pun terselit juga!!!rm3:::


Tempat lelong ni more kepada perabot2 hotel 3-5 star.Maklumlah hotel kan suka tukar2 perabot2.En risik dah geram sebab,penjual tu nk jual set katil queen mcm kat hotel RM 700.aku cakap if umah kecik xmuat!he2..katil tu kan besar.

Ni plak sesiapa ada baby..RM100 SHJ TAU.if cat balik tentu cantik!aishh kalau liza dah kawen n preggy comfom beli.he3



Hasil kami kat kaunter..En risik beli cermin besar tu untuk mak tersayang ONLY rm80!




Sofa kulit ni..!!best sgt2..Selalu hotel mewah letak akt area LObi..Mcm baru lg tau..dah geram kitorg kat dalam tu..he2



Kalau kwn2 nk pergi.tempat ni kat seksyen 15,SHAH ALAM..mana la tahu ada yg berkenan.Sebab sesetengah org xsuka brng2 bundle.Tp pasu cantik2 mmg bukan bundle.Bunga yg liza beli ni pun kena cuci sikit.Ok...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

22 kritikan:

bulan darling said...

babe =) sy suke bab shopping2 murah ni hahhaha 15 kat mane? die kan besawww

LittleSunshine said...

kwsn kilang..xsilap msuk simpang kiri bmw n go straight.then msuk kanan kiri be4 sampai bengkel ktm..he2.lau slh mnta maaf sbb liza ade driver.tp yg pasti dkt dgn bengkel ktm.

gorgeous ♥ said...

hi dear..blh tau ape nama kedai tu? or ade kontek num x?minat jugak nk pi terjah ni..hehhehe

Byzura Mj (By) said...

oo ye ke??? best!! ok terjah!! :D

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Liza, jelesnye... bunga2 tu da la chantek murah plk tu..

LittleSunshine said...

gorgeos: sorry bukan kedai.owner ni dia sewa kilang lama n buat store brg2 hotel.no contek no xde la dear.yg pasti kat kwsan kilang seksyen 15.if tnya temapt borong2 brgan hotel rasa rmai org kwsn tu tau..
byzura: terjah jgn x terjah..hopeflly brg2 situ xabes lg

kasut pink: tp tempat tu kotor sikit.bunga2 kena pandai pilih sbb ade yg dh lama n berhabuk sgt2

lovelyadibah said...

liza ada x pasu tinggi??kalo ada leh g t..

cheQmOomOo said...

menarik ni :)
sk kat bunge2 tu, bbykot tu pun somel :)

LittleSunshine said...

loveadibah: pasu bunga tinggi ade..pasu yg lutsinar tu liza beli dlm 15inci..lg besar mcm vase hitam tu byk gak..try tgk nnti..
Cheqmoomo:bunga tu from kedai floristika.com. kedai tu dh tutup.harap2 byk lg ..sbb ramai org dh rembat..he3

cheQmOomOo said...

owh bkn kat kilang tu ke? T_T

LittleSunshine said...

bunga tu jual kat kilang..maksud liza vase/bunga yg dijual from floristika..sbb ade taq.vase tu baru lg..entah mcmane kilang tu rambat dr flostika..he3...

cheQmOomOo said...

oooohhhhhhh~
maceh :)

YanaMIB said...

oh tenkiu so much for this review..ai mmg tgh cari perabot 2nd hand yg elok..haha...weekend ni wajib ajak hencek tunang pi terjah! yeyyy~ ^_^

LittleSunshine said...

cheqmoomoo: sama2 kasih =)
YanaMIB: Ohhh okla lau nak beli perabot.bolehla terjah2..manalah tau ade yg berkenan di hati =)

Jari Gebu said...

best gile..tq for the info..akan terjah bile dpt gaji..hehehe

dyll basri said...

uwaaa jeles ni.. jeles.. liza, pasu sesuai utk pelamin kita agak2 jumpa tak? haaa nak kena terjah sek15 pulak ni... thanks liza for the info!!!

~ mizzAmy ~ said...

glass vase tuh ada lagi tak dear? mcm menarik je. kalo kat ssf, mahal nak mati. tuh rm25 je kan? nak beli!!

LisaLisut said...

OMG.MURAH GILE.bestnye.ala..ade lagi ke sale nye?ke mmg tiap hari pun dia bg harga cmtu ek? bunga2 dlm pasu tu bole buat props utk DIY mini pelamin tu.huwaaaaaaaaaaa

LittleSunshine said...

jari gebu:terjah jgn xterjah..b2b wajib beli vase kat sn
dyll: ade..liza dh beli vase jernih tu..tinggi juga..boleh la letak air kaler dlm tu..n bunga hidup!!hehhee

LittleSunshine said...

mizzamy: hari tu liza pergi ade lg 4pcs..yg saiz kecik byk..aah rm25..liza tgk harga asal rm 57.80(floristika)..mmg harus kena beli..sebab half price.

lisalisut: hari2..depend ade ke x..sbb kilang ni more to perabot hotel bundle..bunga2/vase tu sampingan jer..tp try la..kot2 ade rezeki ade yg cantik n baru

MIZZ SUE said...

CANTIK DAN MURAH..NK TRY TGOK LAH KT SANE

LittleSunshine said...

mizz sue: sgt murah..perabot utk umah murah sgt..brg2 sprt vase..depends on stock

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011