Monday, February 7, 2011

Butik Marlina aka Sentral Pengantin

Salam..
Monday blues ya.Comform ramai yg liat nk gi kerja hari ni sbb dh lama cuti panjang.Liza pun mcm tu, msuk opis aduhai mlas dgn kerja berlambak tp tenang bila tgk @ ronda2 padang golf.Nsb baik padang kemas selama aku xde ni lau x, habis 2 org asst Liza kn marah dgn mak nenek ni..he3.

Entry kali ni nk citer pasal Butik yg Liza amik baju pengantin.Liza xtau la mahal ke x?Sbb selalunya sewa baju min rm500 sepasang L/P.Depends on jenis kualiti kain yg kita guna nnti.Ok package yg Liza amik ni baju baru L/P rm 700.Design baju boleh discuss n kakak ni ada taylor sendiri so senang la nk ikut selera kita.Selalu nya tempoh nk buat dlm 1 month.Tp better kita search awal2.mana la tau kan.

Kalau u all nk tau selama prep my wed ni.Butik Marlina ni Liza gi survey n trus decide.1 Butik je.hahahaha.Sbb layanan n service sgt puas hati & harga package utk dewan pun OK.Owner butik ni selalu dtg ke Temerloh hantar baju2 pengantin as a suplier so xde masalah if nk ke Temerloh.

Baju cantik2 tau.Owner ni every month gi Bandung so byk yg latest2.Liza xmampu nk sewa baju dr Rins Suzana,Lynda Rahim etc. =) Jom layan baju2 yg ada dibutik ni.







CANTIK X????
- Ada lagi pilihan..jom layan




SIFON pun ada


LOVE DRESS NI =)





Ok dah layan baju, ni antara pelamin dr Bridal Boutique ni.







Kepada B2B yg berminat nak contact Butik ni untuk sewa/beli baju pengantin boleh buka FB Butik Marlina....

P/S : ada gambar ni cth coming soon.Byk yg ditempah kat Bridal Bandung.Sbb tu nmpak mcm different sikit.

13 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Cantik2.. kalau rm700 untuk baju baru sgt ok lah liza.. nak like Fb die la...zassss.. Eh chup, tanks 4 da info..

LittleSunshine said...

rm700 tu tgk design baju..kalau yg meletoppsss tu ada yg 1200..liza amik yg biasa2 ajer =)..

WillBemrs said...

bleh tahan cantek jgk bj2 dia...

dyll basri said...

biar simple baru nampak sweet babe. liza, kalau la aku berbody chanteks, nak je sewa dress chiffon tu ha.. hahaha... tapi pelamin dia nice.. bole di inspirasikan utk own DIY

LittleSunshine said...

willBemrs: aahh cantek!!

dyla:chiffon tu nice..simple je..liza tgk.sama la kita,liza ni rendah..ahaks..pelamin..diy..pasti!!

Rilla said...

Yang 2nd tu buat Rilla ternganga

LittleSunshine said...

jgn nganga..tutup mulut rilla..nnti msuk angin...ahakss

Reen Tart Nenas said...

chantek hoke design baju die...

LittleSunshine said...

reen: cantik n update desing -=)

MIZZ SUE said...

semuanya cantik...su xpi tgok baju pun lg...

Renee Meow said...

dear nice jugak ler dresses n yg chiffon tu.. tp i xsuka yg collar2 tinggi tu..ehehhe.. gudchoice, i rase price dia agak berbaloi tu ;)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

cheQmOomOo said...

cun a!!! :)

cikikasyed said...

assalam.

boleh tau katman butik ni? ade blog dia atau website dia atau fb dia? thank you so much :)

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011