Tuesday, February 15, 2011

Kursus Kahwin @ Mata Bengkak!!

Salam Maulidur Rasul semua.

Now entry Kursus Kahwin yg Liza attend baru2 ni.Kenapa buat kat Temerloh & tidak di KL??Penat gak jwb sebab ramai sgt yg bertanya

1. Sebab En risik nk jenguk mak nya ( anak mak )
2. My sis n Bff nk join sekali

tu je la jwpannya..ahaks.Liza ikut jer xkisah.Ok hari jumaat Liza gerak ke temerloh,tapi kesian sbb ptg tu Liza diserang demam panas.Magrib tu mmg xlarat,badan sgt pns, n nsb baik en risik ambil kat rumah & terus bwk ke klinik.Jumpa doc n suhu 39'C..PANAS juga.So Liza,mkn ubat dlm kereta n tido waktu perjalanan pulang ke kg halaman.Pukul 12 mlm kitrg selamat sampai.Parents Liza xde sbb dorang pergi kenduri kahwin.

@ 1am, Liza dah xselesa bdn xsihat & tiba2 jer resdung.Aduhai mmg teruk Liza terbersin n Mata dah naik bengkak smpai susah nk buka mata.Liza dh fening dh,mcmane nk pergi kursus pg esok.Bgn je pg2..mata xberubah2,nsb baik demam dh kebas,Liza pikir ini mesti sbb liza termakan sandwich ikan sardin tu yg alergik.tu ar degil..

1st day kursus tu..wawawa..liza rasa semua org pndang liza.Nk pakai spek mata hitam,dh mcm artis plak..akk liza ckp, mcm nk gi mahkamah syariah jer,...huhuuhuu..
Nasib baik penceramah2 not bad.byk juga la kelakar..En risik duduk kt belakang sekali sbb dia jns xsuka duduk dpn..hohhohoho..



Hari ke 2,mata dh ok sikit.tp still bengkak.BOLEH LIZA tertido..dlm dewan..hahhahahah..sengal x?sbb liza xcukup tido,smlm sakit badan duduk kerusi plastik tu lama2.kakak n my bff asyik buat lawak,so sambil mkn kacang,,dgr ceramah..hu3..

Waktu test dpt 50/50..suka2..walaupun aku tido..ahaks..Liza ni jns xsuka duduk lama2..tu la jadinya.dgn badan xsihat.Alhamdulillah sijil pun dah dpt ..yippiiiii,..boleh kahwin.. ( gatal )..byk ilmu yg dapat kita pelajari dgn kursus kahwin ni.Daripada tidak tahu jd tahu =)

HAPPY =)

Mcamana kalau waktu nikah/wedding nnti mata liza bengkak sbb allergik/resdung..wawawa tidak!!mak liza dah bising2 sebab degil xnk berubat..ok insaf..nk cari ubat..xmau muka jd mcm tu..


:::: nampak x mata liza mcm tu..ni hari ke2..hari 1st lg teruk..( wif my sis )::::



::::Wif mt Bff ::::




P/S: KWN2 IF ADA SUGGESTION MANA2 TEMPAT YG MUJARAB UTK RESDUNG LIZA YG TERUK NI..INFOM YA..TENKIU =)

6 comments:

Rilla said...

Dear 39darjah tu sangat panas. Rilla pun ada resdung...kalau kena, mesti bersin sampai letih and tak larat. Tapi tu dulu la. Sekarang dah ok. Tapi tak sure ape punca. Maybe dulu Rilla rajin buat herbal infra red sauna kot.

LittleSunshine said...

mmg panas..doc pun terkejut..ubt yg bg tu kuat sgt kot..so pg dh kebah..tp resdung..aduhaii mmg xlarat..bygkan lau pelamin mcm tu??
itu rawatan kt spa ker

MIZZ SUE said...

alamak..su tak tahu sgt pasal rendung ni..pe2 pun jg kesihatan tu ok

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

ade member gi same kusus kawen best sikit, xde bosan sgt kan liza?

psl resgung. try tetiap pagi lps bgn tido,masukkan air dlm hidung lps tu hembus.. tak tau sejauh mn keberkesanannye, tp try dulu..

LittleSunshine said...

mizz sue: thnk u..kn jg kesihatan mulai dr sekarang kalau xnk muka kembang di hari eprnikahan ..hahhaha..

kasut pink: majoriti semua ckp best..turn liza kureng sikit..nsb2..tp nsb baik dh settle..ada gak kawan ckp mcm tu..tp liza ni dh thp teruk kot..

Ainee Cumi said...

cuba try google petua ke tips ke. Teruk sangat ni resdungnya

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011