Tuesday, January 11, 2011

Apply New JOB????

Assalamualaikum my dear frens..

Sgt2 bosan dr pukul 8,30 sampai sekarang aku duduk dlm opis.xde keje.nk pusing padang,golfer pack.sbb tournoment by MGA.

Tadi aku dah selamat hantar resume.Keputusan yang sukar aku nk buat.
Sebenarnya, ada someone ni offer aku kerja.Dah lama sejak Oct 2010 lagi..Still bidang yg sama..But others company.Masa tahun lepas, aku dpt juga offer, dr Hicom @ Glenmarie Golf.2x aku tolak sbb aku msh xconfident.Memangla offer tu best tp aku xnak memberatkan mslah yg sedia ada.

Then, beberapa bulan lps , Si A ni offer.Aku dh survey padang golf tu.Kalau ikutkan mmg aku nk kerja kat situ.Semua lengkap.staff ramai, machine ckup,padang cantik,ada nama plak club tu.Bonus every years min 1.5 month to 2 month.Kalau xde mc once a year boleh claim RM400.kata ex staff situ la.Tapi aku sayang btol kat company lama ni.Aku tolak.

Pastu mggu lps, Si A offer lagi,sbb dia punya asst ..2 org dh nk resign sbb dpt offer lagi tggi.sapa xnak jadi CS.siap tnya lagi,aku nk berapa.ha3.Aku bukan la jns pandang duit.

Pikir punya pikir, aku dh tnya someone yg tahu menilai kerja aku..dia suruh aku cuba.Bukan senang nk dpt tawaran ni.Aku xnak buat keputusan secara kelam kabut.Sebab ini melibatkan masa depan aku.En Risik mcam biasa dia xkisah yg penting aku happy & dia xmau aku mengeluh plak nnti.



::::Banyak nya Machine Fairway , senang je mow ::::

So td si A, bg msg kalau berminat hantar resume & search Jobstreet. Aku pun cari resume lama n update,maklumlah dh 3thn lbh aku xpnh apply mana2 kerja.Aku xkisah dapat ke x.lau ada rezeki alhamdulillah.lau xde aku xkisah.sbb aku selesa kerja dgn company sekarang.

Tapi kalau ikut aku punya azam 2011..aku nk jadi ACS.skrg aku still junior ACS, kalau ada peluang,baik aku rebut.Dah ada org nak offer.Tapi CS tu mmg nak aku..cuma tgu owner club / members committe yg pilih.Macamnae la interview aku nnti..he3

Company aku??aishhh kena rahsia.yang tahu sorang jer.Hari tu ms aku dpt offer dh kecoh 1 company.Padahal aku x terima pun..adesshhh..Oklah..xsbr plak nk tggu dorang call dtg interview..kalau dpt..n gaji yg aku mntak tu dorang kasi..Alhamdulillah..sgt2..berangan2 aje.

TGGUU....tgguuu..tguuuu...



p/s: sape kawan2 from my company/same indusry ( silent readers ) diam2 ya.aku xnk kecoh2..he3.Lagipun notis berhenti 2 bulan...ohh tidakk ( kalau dapat..mood berangan )

2 comments:

YanaMIB said...

wuu klu ai dpt better offer kompem amek je..hehe..CS tu apa? civil structure ke? hehe~ =)

LittleSunshine said...

offer mmg okies if ada rezeki, tapi time plak xok..coz my company jd consultants kat situ 1 year.tu yg 50% was2..CS tu..Course Suprintendant.lbh kurang macam doctor padang golf. =)

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011