Wednesday, January 12, 2011

Mana 1 pilihan?

Baru dapat call dr suplier. nak dekat 40 minit kami borak2.Saya pening, sbb ada 1 company incharge padang golf nak cari ACS. So, supplier ni petik la nama aku kat CS tu.kebetulan club tu baru siap contraction new turf ( 9 hole ) Tifeagle.Dulu aku pernah jaga/maintenace rumput tifeagle.Maybe aku ada pengalaman dgn rumput tu.

Dalam bidang padang golf ni.rumput banyak jenis ditanam atas green.siapa yang belajar landscape mungkin tahu.Depends on owner nak tanam rumput apa, tp yg penting rumput tu senang nak jaga,& ada speed.

Tu la aku pening sekarang.Mana 1 pilihan aku.Dua2 Club yang ada nama.Mungkin tuhan nak uji aku,mggu lps masalah duit hilang,sekarang rezeki dtg bergolek2 plak.Bukan senang aku nk buat pilihan sbb,ni melibatkan masa depan aku.Aku xnak bila aku tukar others company,lg jiwa kacau.

Kedua2 nya, kat Kl.n mungkin xpyh aku pindah.kalau dapat.Position ni mmg limited,sbb ramai anak2 muda xnak kerja macam aku ni.Alasan panas & xsuka kerja handle2 workers indon,bangla ni.Mcm aku xkisah janji,halal.lantaklah kulit aku gelap ke hapa,janji hati mau senang.xmau memilih kerja.Alhamdulilah,after grad trus aku kerja dlm bidang ni sampai sekarang.

Berbalik semula cerita aku tadi, atas nasihat supplier juga, dia suruh aku sembahyang istikarah,tgk mana petunjuk yang aku dapat.Hari jumaat ni aku nak tnya someone yg selalu bg advise ttg kerja, mungkin dia boleh bagi sepatah 2 kata..he3.Yang 2nd offer ni, CS situ aku xkenal sgt..yg 1st offer tu mmg aku rapat dgn CS tu..dua2 bos cina..he3..skrg aku kerja company majoriti melayu.Kot2 nk tukar angin plak..

Bila aku menulis ni, xde la pening sgt.Yela, Mana 1 pilihan.....macam nk pilih calon laki plak..he3..ok adios

3 comments:

~ mizzAmy ~ said...

buat istikarah jln yg terbaik, insya-Allah. hope apa jua ur pilihan, itu yg terbaik. ;)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Wish u all da best..

LittleSunshine said...

mizzamy: tu la..mlm jumaat ni nak buat smbyang istikarah la..harap2 pilihan tu yg yg terbaik..td pun ada calling lg..so 1de 3 pilihan skrg..rezeki..

kasut pink: tq tq..hopefully xpening dah...

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011