Monday, January 10, 2011

Saman Bank?

Halooo..
settle meting laju2 masuk opis update..hari ni 1st day start Selangor amature 2011 & Alhamdulillah, no bad comment lg from golfers..

Tadi pukul 2,sempat aku lari jap ke IPD Gombak.nak update report ngn Insp .Hida..Xlah lama sgt.sbb aku bercakap laju sgt kot.NAsib baik Insp ni baya2 aku jer.so senang jela nk communication.Betul la kata polis tu kes ni mmg dari maybank jer.Online banking lain jarang kena.Tapi pihak polis hanya buat siasatan bepandukan no akaun 3rd party tu jer.

Duit???mybe xdpt balik.sbb 80% kes2 be4 ni mmg xdpt..ok sedih disitu.pastu aku cakaplah bukan salah kita, yg slh .maybank2u sbb security internet dorang very low sampai org luar boleh double line ngn kita.betul x?

So, polis tu cakap, u boleh saman pihak bank??OK..SAMAN??? emmm tak pernah pun aku saman2 ni..aishh..tp best juga tu..kalau lbh 3mmgu no feedback aku mcm kegatalan je nk saman..he3..

pagi tadi aku tel BAnk Negara ..Cikgu akaun aku kata boleh uat aduan kat situ.so aku pun call..alhamdulillah, pihak bank negara cakap, maybank harus bertnggungjawab & discuss elok2 sbb bukan salah pengguna.mmg aku puas hati tp itulah aku kn sabar n sabar..

Saman oh saman...!!!!pikir jap..kang kalah naya jer..he3

4 comments:

WillBe.Mrs said...

hmmm..elok saman je...kasi mbb tu bkk mata cket...bkn senang kita nk kumpul duit..senang2 dia nak lepas tgn...my friend penah kena tp bkn mbb tp bank lain, so far i dgr bank ganti blk duit tu sbb xnak pnjg2 cite...gud luck n be strong..!

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

MBB pon satu, byk dah kes taknak plk amik tindakan lps tu.. Tak cube nak settlekan ke supaya tak ramai lg yg jd mangsa...

LittleSunshine said...

willbe,mrs: tu la..dorang mls buat kerja,kita simpan dlm bank nk selamat tp xselamat..mcmane tu..lainlah kalau kita ni mmg kaya raya..xheran dgn duit..i tgk tenet,bk yg xdpt..entahla..ada rezeki ada,lau xde, redha je..tq ya

LittleSunshine said...

kasut pink: tu la i call asyik passing call jer..xtau la mcmane dorang buat kerja, security very weak...kalau sorang xpe..ni dah beratus2 kes dari thn 2007

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011