Sunday, January 30, 2011

Rasa Kecil Hati...

Salam.

Aku kat umah ( temerloh ).dah 5 hari mak aku ckp hujan.So pg ni pun masih hujan xhenti2.,smlm aku tgk air sg pahang pun dh naik.mybe nk bnjir.

Aku nk share la ngn kwn2.psl kenduri kawan yg aku pergi semalam.Kenduri ni kawan sekolah aku ms form 3.Tp aku xrapat sgt sbb dat time aku br je masuk sek tu n dia ni kelas sebelah.Kbetulan ms form 4 dia tukar ke sek teknik.tp geng2 aku mmg kenal lama la dia ni.

Selalunya kalau kwn2 sek men aku nk kwen,mesti geng2 aku akan call/msg nk gi sama2 x n ajak kumpul ramai2.Tp dis time my bff je yg tanya nk gi tak.Aku pulak mmg free so dah set nk gi la wedding dia.

Tapi sgt mendukacita.Masa aku gi sn dilayan mcm hape entah.Mula2 ms kat umah dia aku mmg xamik port sgt,mls la nk mgada2 ckp lebih2 tp mcm unfair dia lyn kami.Alkisah nya,aku dtg lewat dlm pukul 2.30ptg sbb pg aku kerja then aku balik naik bus ke temerloh,kereta aku msuk bengkel.Hujan plk xberhenti2,mmg sgt xselesa.dgn jln becak,kasut aku dah kotor,kepala pening sbb kn hujan tp sbb nak meraikan kawan kahwin aku gagahkan jua la..

Masa aku mula2 sampai,pengantin tgh mkn,so aku lambai2 la tgn n pergi amik gambar.dkt meja beradap,aku ckplah tahniah.then si pengantin ni senyum je la..aku mkn2 n masuk ke dalam ngn my bff.Mcm biasa tgk pelamin n kami ber2 duduk jap n borak2 la.Kawan aku yg lain ramai yg xdtg.Aku mmg dh dpt agak sbb ramai yg kureng dgn sikap dia yg mmg cari kawan ms time susah jer.

Korang bayangkan si dia ni x amik port langsung kami ber2 ni.Yg geram bila kwn opismate dia,sampai bersayang2 suruh mkn n cium pipi.Aku phm dia sibuk,pengantin tp dgn exscoolmate dia mcm xperasaan.Kebetulan pengapit tu kwn sek aku.Aku tgk je,kwn aku ni kena arah itu ini & jadi mcm bibik dia.Aku cuma tgk je la gelagat nya..

Dah 1jam lbh ,kami pun balik.Masa kitaorg dudk kat dlm umah pun,pengantin ni bila nmpak kitorg pun xtegur langsung.Aku pun xkan nk gedik2 plak.Aku ajak kwn aku lepak2 dulu kat bndar.ms tgh sibuk chatting,my bff pun tnya:

Uya: Ija ko perasan x kite td mcm tunggul dpn si pengantin td.

Aku : aah,aku ingat aku sorang je emo.hu3

Pastu ms aku kat umah,on fb,kwn aku ( irna ) msg ,tnya gi x wedding td.Aku ckp pergi.Tp kami xjumpa sbb dia n family pergi awal.Aku pun citerlah yg aku xpuas hati dgn layanan yg diterima.Rupa2nya irna pun sma,si pengantin mmg buat xtau.hanya lyn lebih kat kwn2 universiti & kerja ,Irna ni lg la terasa sbb dorang mmg rapat dr kecil lg..Irna ckp,dia siap arah2 mak andam buat itu ini sampai puas hati,Aku pun perasan mak andam mcm xpuas hati jer..hu3..Kami ni lansung lama dah x jumpa, dah nk dkt 7 thn.Tapi pengantin x excited langsung nk jumpa.Irna siap pesan,ija ko kawen nnti jgn la buat sombong mcm tu...(aku tersenyum2 tanda setuju )he3

Aku bukan apa,dh byk kenduri aku attend, so phmla keadaan pengantin yg sgt penat,buzy dll.Tp my fren ni pilih kasih pulak..Tapi aku tetap doakan dia selamat berbahgia & menjadi isteri solehah..amin.

Moral of the story.

Renung2kan la selamat beramal..he3..

13 comments:

lovelyadibah said...

aik??huu~..aku pun penah jer wei liza..hahaha..[dasar minah suka gosip!]

tp tunang je la..mmg xrapat pun..so pegi sbb kebetulan mmg kosong date day..pegi jela..sbb dier ada ajak kt fb ..hehehe~

tp..nmpk sgt dier (si petunang) xselesa bila aku ada..adoi hai..aku malas nk pikir sgt..mcm budak2 okeyh..nk marah pun wt pe..ye x??

LittleSunshine said...

tau xpe..td my bff say lau xsuka xyah hantar kad..he3.mcm2 manusia ni,penat juga nk melayan..

liza pun pnh jd pengapit tp xpnh pun kn arah itu ini..adehhhhh..

tu la lg pikir lg skit hati..so abaikn..jus nk luah je la dlm diary ni..hik hik

liyana said...

sabar jela liza, mmg ade kawan2 gitu.. huhu x pyh layan sgt, wat x gheti je.. hehe :)

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum liza,

T_T aiyoo.. manusia-manusia macam tu pun ada ke? ish. moga kita semua dijauhkan la ye dari sikap buruk macam tu. serius annoying. huhu.

kalau saya, happy je jumpa kawan-kawan lama. tak kisah la dulu tak geng ke, kelas lain-lain ke hihii.. yang penting nilai persahabatan tu kan? kan?

LittleSunshine said...

liyana:tau xpe..be4 kawen pun kami semua xamik port hal dia..ni plak dia dh ada laki..so abaikan..he3

cik shahira:yup nilai persahabatan harus dijaga..tanpa kwn,sape la kite..

Maizatul said...

hok alohhh....ada gak org cam gini yek....apepon jjadikan pengajaran ye liza...kang liza kawen toksah jadi lagu tuu....liza senyummm je 24jam...hehe barulah berseri2....ekeke

YanaMIB said...

erk tu mcm melampau je xlyn lgsg..sy pn dh byk attend kenduri kawen, tp sume pengantin bila jmpe kengkwn mesti lyn punye lah..wpn ramai tetamu len, tp mesti tegur and lyn..kejap pn jd la kn...sbr la yeh..smoga pas kawen dia boleh berubah =)

LittleSunshine said...

maizatul: kak mai sbb ada tu la liza citer..hu3.tau xpe.nnti wedding liza, akk make sure liza senyum yer,lau x akk cubit n sound laju2..ha3

yanaMIB:mcm2 ragam manusia ni.so kita jadikan pengajaran bersama2.xbaik buat kawan terluka. =)
smg dia berbahgia & selamat menempuh alam perkahwinan

iedchan said...

uik...kasik bom sama die punya wedding..hehhe..abaikan orang macam tu...memang dasar mempergunakan kawan je..

MIZZ SUE said...

ee..tak sukenye camtu..su pun pernah dpt layanan cam tu..siap suruh kongsi doorgift ..1 doorgift untuk 5 beradik..dah la datang jauh dr kl ke kuantan

LittleSunshine said...

iedchan: xpyh bom..masa tu dh hujan..anggaplah tangisan air hujan tu dr liza N kawan2..sbb sedih ngn perangai die..ha3

mizzsue:erk dtg jauh2 kongsi dgn 5 org??erk..dtg jauh2..layanan kelas c bagi..sgt sedih di situ =(

Anonymous said...

claimed most people reimburse your loans by the due date plus devoid of penalty charges
A top arrears a good cause is attempting the quantity of persons looking toward these folks intended for help more than cash advance debt to help you increase this kind of. consumer debt charity states that approximately manipulate a quickly, high attention lending options this current year. The particular aid organization says three years past numerous buyers with them was first minor.
kliknij, aby obejrzeć ten dokument
kredyty bez zaświadczeń o zarobkach bez bik
kredyty konsolidacyjne bez zaświadczeń
szybka pożyczka w uk
pożyczki 1000 zł

http://pozyczkanadowod24.net.pl
http://pozyczki-prwatne.com.pl
http://szybkapozyczkabezbik.org.pl

Anonymous said...

finasteride 5mg propecia cost singapore - propecia generic when available

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011