Monday, January 17, 2011

Ticket 4 honeymoon Dah tempah!!!

Salam all the readers...

Risau risau sgt risau..1 apa pun aku xprepare nk kawen ni.nnti lg berapa bulan dh nk dekat br aku terhegeh2 nk uat itu ini..comform.Theme pun msh samar2, barang hantaran 1 hapa pun xbeli lg..adehh..OP,MUA,KATERING,DEWAN,.......& seangkatan dgnya semua zero!!!
Sepatutnya,bulan ni aku dh nk boking apa yg patut tapi sejak kejadian malang tu,semua nya xde mood.dulu,hari2 aku mntak quo tp sekarang tgk dr jauh jer.

Sebenarnya, aku ada masalah lain..Masalah mastermind.( abah aku ) mmg tarikh setakat ni semua dh setuju alhmadulillah.cuma masih terkebil nk buat kat mn?Dewan or Umah or Kg?Abah aku nk buat kt kg mcm abg2 & akak aku yg lain.Tp aku xmau..Ada alasan yg kukuh.nk citer esok pun comfom xabis lg punya,yg pasti saudara mara & family aku suruh uat kat dewan.Tp xdpt green light lg dr abah aku..Sampai sekarang xsettle lg..cedih tau...

Orait lau ikut tajuk Honeymoon okey,nk tau x..perkara 1st bila Pasangan aku nk risik ms raya puasa lps,apa yg aku buat????..tempah honeymoon ticket..agak sengal x???hahhahahhaa..aku tempah 1 year be4 fly...hik hik hik..mmg la aku pakai redah je..aduhai..sebenarnya, thn lps,aku usha2 ticket2 so dapat la harga promo yg sgt murah.so laju2 aku tempah..skrg tggu pergi jer..harap2 ada la duit nnti..silap2 burn jer..ahaks..

Lokasi nya..Date nya bila ya...


BALI,INDONESIA............... 2-5 Nov 2011


MY wedding 21 Oct 2011, so insyallah 10 hari selepas kahwin la kami honeymoon..6 hb tu raya haji..Masa nk beli tu tnya En Risik dia kata ikutlah.sampai sekarang dia xtau lokasi honeymoon kat mana. =) rahsia rahsia..tp En Risik mcm dh tau.sbb tahun lps bulan 5,aku dah pergi Bali ngn family,pastu aku ckp honeymoon nnti nk kat Bali juga.Kami ni mmg suka pantai,so mmg dah set honeymoon nk kat pulau.Actly, aku yg sponsor ticket fly,sbgai hadiah aku kat dia,aku syg sgt kat dia.Mula2 nak pi Phuket,tp pikir2 takut xmampu ,maklumlah nilai wang besar dr RM.if pergi Indonesia,saving skit,,ahaks..

Masa aku pergi dulu,xpuas,byk gak tempat yg xpi..So,if ada rezeki lagi,aku nk pergi yg mn aku xsempat...Kali ni dgn ..................Dulu aku naik MAS,ni AIR ASIA dah cukup..lgpun mmg murah giler aku dpt..mmg berbaloi2.tips nk dpt ticket murah, salah satunya kn tempah awal2 dr tarikh yg kita nak pergi..
tiba2 nk layan picca masa aku gi Bali thn lps..layannnnn

::: Tanah Lot :::


::: Lunch at Kintamani..sejuk tau..sebelah tu my Granma ::::




::: Pantai Kuta..tempat Fasha berbikini..ha3 :::



::: Snorkelling :::




Kawan2, or sapa2 yg baca dis entry jgn bgtau En Risik tau..rahsia.dia xtau..ahaks..nk buat suprise..Tu jelah yang aku br settle..yg lain..senyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Bulan 4
...Gi Bandung..yeayyyyyy..Mungkin bulan 4, br aku start prep sikit2..sbb bila blk dr Bandung..dah ada barang2 yg beli n aku semangat nk uat itu ini..he3..so aku ada 6 bulan..hopefully sempat..Bulan 2, kursus kahwin =)..

daaaaa

18 comments:

.hasina. said...

amboi3x.. hepi nyee die.
hehe..
congrat >.<

LittleSunshine said...

hasina: happy sbb nk mgubat hati yg sedih..he3..cover line..kui3

iedchan said...

wahhh..da book..saya nak book jugak..hehe..nak gy mane yee..:P

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum liza,

bulan 4 pergi bandung ke? berapa hb? saya pun pergi juga. insya Allah, 13-17 April 2011.

LittleSunshine said...

iedchan: gi bali juga,,pntai sn sgt cantik..sesuai utk honeymoon..if local..tioman pun besh!!

cikshahira:wassalam..oh yake..liza pergi 7hb-10hb...liza gi dulu la 1 week be4..

K.I.N.A said...

haha..yg fasha berbikini tu xle blah la liza..!

LittleSunshine said...

kina: kui2..sbb liza kat sn xberbikini..maksudnya..phm2 sudah..kah kah..

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

wah, best2...

dpt plk soping brg kawen kat bandung mst x ckp tgn nak bw brg nnt..

LittleSunshine said...

lau duit byk ,,comfom xcukup tgn..
dah prepare askar2 ikut..he3

~ mizzAmy ~ said...

semangat.... bab honeymoon dulu yg dia book. hehehe... tapi bali best!!

Byzura Mj (By) said...

wah... bali best eak? ade snorkeling? tengah usha gak ni.

LittleSunshine said...

mizzamy: tu ar.perkara lain msh zero,boking ticket je settle..dh kena mrh..ha3..btoi2..sgt best,,tu yg nk gi kali ke 2

byzuramj:yup..bali cntik tau..brg pun murah2.mmg teruja nk shopping terutama nya brg2/hiasan2 umah

Putri_Aizat said...

bestnyer nak gi bali gak lah...

LittleSunshine said...

putri: if teringin nk gi bercuti..pilihlah bali..he3.comfom best punya

Izzati Ghafur said...

bestnyaaaa

LittleSunshine said...

izzati: u pun suka holiday/melancongkan..so apa lg =)

Reen Tart Nenas said...

ya ampunnnn. lamanyer xmelawat blog nie. huhu mcm best je g bali. herm, nak plan pegi sana gak la :) berapa eik harga tiket yg dianggap murah nak ke bali? kalau bw seribu, cukup x nak cover seme? owh, ya, ini kira nak tanye based on previous exp. ms g ngan family tu...

LittleSunshine said...

ticket utk 2 org y liza dpt ni rm165/per pers0n..murah kn?bwk 1k ckup.tp better 1.5k takut tershopping.he2.hotel kt sana ada y murah.lau nk view cntk 1 mlm rm300.ms liza g dulu liza bwk 1.5k.tmsuk hotel,transpot,mkn etc..without flght tcket.sn mhl ckt sbb guna dollar

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011