Tuesday, January 18, 2011

Nak Mintak Tolong DIY...

Hye B2B,

Liza nk mintak jasa baik B2B kongsi idea boleh?Macam ni Liza rasa mcm kosong jer..balik kerja,tgk tv,surf internet aja..Tu la aktiviti harian Liza kat umah, housemate Liza sorang je, itupun dia sll xde kat umah, bertambah plak continue study plak.En Risik pula selalu outstation, so weekday mmg jarang la nk dating.

Macam ni, Liza xde la seorang yg kreatif.Tapi bila terkenagkan Liza byk buang masa,Liza nk buat something utk wedding Liza nnti.So boleh jimat & hilangkan perasaan bosan tu.Sebenarnya masa aunty Liza tunang dulu, dia ada buat benda ni








Gift ni boleh ltk dlm kereta..comel kan?Hari tu Liza tgk kat lovely lace mahal sgt..2xganda dr kos buat sendiri..so better buat sendiri kan?Mana yg boleh kita save tu baik kita practik.. =)


Tapi xkan la liza nk buat menda yang sama.Betul x?macam xberkembang langsung..he3..
So, u all B2B ada idea tak.Liza nk bg souviner ni utk kawan2 & pihak lelaki sebagai tambahan dlm goodies bag..

En Risik ckp Liza xkreatif..so dia xpercaya Liza boleh buat..he3..tp Liza kalau ada contoh insyallah boleh buat walaupun xsempurna.. Liza nk sgt buat Gift DIY..bukan apa rs mcm puas sgt...


I need ur comment..Thanks

15 comments:

K.I.N.A said...

tu ape mende tu..mcm pomander ball je liza..;)

LittleSunshine said...

aah pomander ball tp buat kecil2 sangkut dlm kete kat cermin..comel =)

Renee Meow said...

meow~

just do it dear..jgn kisah org lain ckp kay..i tgk ok jer?chantek per?maybe dari mata lelaki xnmpak kreatif ke ape kan..prove kat dia he's wrong.. ;)

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

dyll basri said...

eh apsal aku tak dpt pomender ball ni masa wedding amy? hikhik.. senang je buat pomander ball tu liza... yg kecik2 tu lagik murah ball dia.. beli bunga.. cucuk aje.. janji kena pandai carik bahan2 tu yg murah & less costy... pakai crepe paper lebih bagus la rasanye...

byk link b2b kita buat pomander ball ni.. try search, martha steward pun ada tutorial dia... tgk kat youtube pun ade..

LittleSunshine said...

renee:he3..tu la nk buktikan kat dia la ni..yg liza ni boleh buat..ahaks..
msh pikir lagi..if ada idea lain from b2b,liza nk try buat..

dyll:yup mmg senang buat ..lau tgk la..ha3..cuma liza nk try others diy ..kot2 leh try..

R-YuzSha said...

gudluck Liza... semoga Liza berjaya dengan projek DIY.. Setuju sangat harga kat Lovelylace mahal..

LittleSunshine said...

R-Yuzsha:sgt mhl kan..padahal kualiti lbh kurang sama..insyallah kn usha lg diy yg boleh liza buat =)

.hasina. said...

kalau buat sendiri untuk wedding sendiri rasa puas hati.

dr x de keje. time free tu bolah la.
chayok3x..

LittleSunshine said...

thanks..ingat bila ade duit,nk gi survey buat diy =)

~ mizzAmy ~ said...

kenapa lah i tak pernah terpikir nak kasi pomander ball ekh? hehehehe... actually liza, if u x start buat diy, mmg rasa diri x kreatif. bila dah start, mcm idea dtg. ;)

LittleSunshine said...

amy: so skrg u dah terpikir,,he3..buat la..comel tau.guest yg dpt ltk pomander ball dlm kete..smpai skrg yg auty i msh bergayut..comel..
insyallah..i nk try diy n tgk hasil..kreatif ke x..=)

dyll basri said...

liza, klu dpt carik supplier bunga tu mmg berbaloi. i dream on DIY-ing 1000pcs of pomander balls for my wedding tapi mampukah?

LittleSunshine said...

wow 1000 pomander balls.lau rajin,smpt buat.tau xpe kn cr suplieq bunga y murah.c0mf0m cntik dylla buat sbgai gift

zu_zali said...

hai liza..bagus sgt2 idea tu..ape kata cuba buat bunga tisu dr kertas crepe lembut/tisu..and then just pin2 je pd ball die..xpun lekat2 je..mmg cntik..(^^,)

LittleSunshine said...

gud idea la tu..kalaulah liza creative nk je buat

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011