Thursday, January 6, 2011

Duit Maybank Lesap Part 11

Salam

Hari ke2 selepas kejadian malang kelmarin.Dari pg hujan xhenti,hujan rahmat dari Nya.Insyallah. Tipu la kalau aku cakap dh hilang perasaan sedih tu.Gila RM 2,700. habis macam tu jer.Apa yg dlm fikiran sekarang.sempat ke aku nk kumpul duit menjelang hari bahgia kami Oct 2011.Aku bukan anak org kaya mcm org lain, parents boleh support.So, mmg kena cari sendiri duit untuk wedding nnti.

Aku tetap kerja mcm biasa walaupun byk sgt masalah kerja secara mendadak.Aku kn profesional, masalah2 personal n kerja xboleh dicampurkan.Kadang2 terpaksa la gelak,ketawa sbb nk hilangkan stress. Ptg smlm dgn kad shell company hilangnya,aduiii lps satu2 masalah.puaslah cari merata2..mungkin tercicir.xpasal2 nk tggu kad baru dapat, aku kn pinjam kad department lain.Nasib baik bos memahami.xkena mrh..Thanks bos..!!

Bila aku sedih/teringat2 kes tersebut,aku cuba berfikir positif.What in My Mind ???


1. Bersabar.Bersabar.Ujian dr Nya.Tuhan yang Maha Kaya.Insyallah ada hikmah disebalik setiap kejadian.

2. Mungkin balasan dosa2 yg telah ku buat sebelum ni.tanpa kita sedari.Aku redha jika itu ketentuan Nya

3. Aku diuji dgn hilang/kerugian 2,700 ( cash money )secara online. Ada dugaan org lain tu kn ragut.kn rompak, xcdent. alhamdulillah, aku xcedera, xsakit.

4. Duit boleh dicari, tapi jika nyawa tak boleh ditukar ganti.

5. Ramai lg manusia / masyarakat yg susah kat luar sana.Xcukup makan. xcukup duit nk teruskan hidup.Xde tempat tggl & mcm2 masalah lain yg lebih berat mereka nk tanggung.Sekurang2 nya aku msh mampu bertahan.

Aku bersyukur kerana dapat keluarga, saudara mara, bf, kawan2, yg memberi support moral. THANKS kepada semua yg prihatin, walaupun ia adalah mistake aku.Tapi aku xnk kwn2/keluarga terpedaya n terjadi mcm kes ni.

Petang ni.Insyallah sambung report kat balai.


::: Ni copy report dr Balai Polis & Pihak Maybank :::





Walaupun Bf @ Man, xda di sisi sekarang sebab outstation, terima kasih sbb tiap hari akan tenangkan aku.Susah sama kita harungi bersama2.

Kepada kwn2 bloggers tqsm, coz comment support moral.Aku sgt hargai.Doakan semoga perjalanan perkahwinanku berjalan lancar.Amin

12 comments:

liyana said...

kesian awak.. sabar eh.. ade manis nya nanti tu.. :)
emm mybank x ganti balik ek klu kes mcm ni? ada bank pun ssh jgk nk pecaye ek.. mgkin kena simpan bawah bantal balik.. hehe

LittleSunshine said...

dorang xganti..mybank xjanji..mmg tu la jht kan...patutnya dorang yg buat system tu kn la tnggjwab..tp nk wat mcmane..dh itu dorang yer polisi..adehhh....btol tu simpan bwh bntal lg selamat

rose said...

huhu..ni la risiko bila dunia semakin canggih..konon nak senangkan urusan tapi makin bnyk mslh timbul..agaknye memang kne simpan bawah bantal la mcm liyana ckp..tak pun simpan kat tabung haji o asb..sebab xde sistem on9/atm..nk kuar duit pun buku..hehehe..

cik syahira said...

assalamualaikum aliza.

macam-macam ujian melanda bila kita berniat untuk lakukan kebaikan (ke arah perkahwinan).

insya Allah kita sesama b2b/ eh b2b tetap bagi sokongan pada kawan-kawan seangkatan.

^______^ senyum, biar pun kadang-kadang pahit. p/s: pesanan utk diri sendiri juga ni. hi3x

LittleSunshine said...

rose:secanggih mn pun kn juga..kita pikir senang xpyh beratur nk byr ape2..aduhai...ter kn juga tektik fishing ni..

cik shahira:tqsm dear..dugaan nk mendirikan masjid..cobaaan.nmpak mcm pelik tp benar..hati2 ya ignore sebarang email

Rilla said...

Be strong girl. Kami B2B semua support :D

R-YuzSha said...

Kesiannyer... semoga awak tabah yer mengharungi dugaan ini.. banyaklah bersabar.. pasti ade sinar disuatu hari...

LittleSunshine said...

Rilla :thanks yer..luv u all b2b..=)

R-Yusza:alhamdulillah...setakat ni msh mampu lg..xmeraung dah..benda dh terjadi xblh nk kebelakang..tq yer

My MiRa said...

kesiannye....banyak tu hilang hurm...sabar ek..allah menguji sebab die nk bagi nikmat yang lebih berganda2 kelak..percayala itupun kalau kita sabar dan tak berenti berdoa....sabar ye

LittleSunshine said...

MY MIRA: tu je harapan sy awak..amin..semoga ada rezeki lain..takut ...9bln je lagi ms yg ada.entah sempat ke tak..

Yuna Heri said...

Hey... baru tahu kisah awak...
Sabar banyak-banyak dear..
Kalau saya jadi awak, saya pun tak tahu nak buat apa...
Harap orang yang buat begini kepada awak dibalas setimpalnya.
SANGAT TAK BAIK!!! T________T

LittleSunshine said...

Yuna Heri : berputih mata la duit hilang..he3..thanks..sy dh mula ok ckit..cuma,bila pg,bgn tido jer sebut 2700...mental ker??he3

Save the Date


* Merisik : 13/9/2010
* Engagement: Maybe No
* Solemization: 21Oct2011
* HerReception:22Oct2011
* HisReception:23Oct2011